• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

06.01.2022

06:30

U PONOĆ SE DESILA VELIKA PROMENA! Ovo je najnovija prognoza Nedeljka Todorovića, evo da li nas čeka još JEDAN VELIKI SNEG U JANUARU

printscreen RTS

Društvo

U PONOĆ SE DESILA VELIKA PROMENA! Ovo je najnovija prognoza Nedeljka Todorovića, evo da li nas čeka još JEDAN VELIKI SNEG U JANUARU

Podeli vest

Tokom proteklih nekoliko dana, u Srbiji je bilo pravo prolećno vreme. Iako je kalendarski nastupila zima, umesto kape nosili smo naočare za sunce. Ipak, uživanju u lepom vremenu uskoro će doći kraj, jer, prema najavama meteorologa, stižu pravi zimski dani.

Prema najavama meteorologa Nedeljka Todorovića, promena vremena počela je već u ponoć, kada je temperatura počela da pada.

- U Beogradu negde oko ponoći jugoistočni vetar prestaje da duva, počinje severozapadni vetar, pristiže hladan vazduh, počinje pad temperature. Ako gledamo maksimalne temperature u odnosu na jučerašnju koja je bila 18 stepeni, danas će temperatura u jutarnjim časovima biti negde oko 5 ili 6 stepeni, a u toku dana temperatura bi polako dalje padala, u večernjim satima možda bi bila oko dva, tri stepena. To znači da bi razlika, gledajući onu maksimalnu dnevnu bila negde skoro 12 stepeni - navodi Todorović.

Govoreći o padavinama navodi da bi one bile slabo izražene u ovom prodoru.

- U jutarnjim satima biće vrlo malo slabe kiše, eventualno sredinom dana na pet minuta neka još slabija kiša, ali praktično veći deo dana će biti suv, ali značajno hladniji uz umeren severa - kaže Todorović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ovako je bilo u prethodnom snežnom talasu

Upitan da li će biti snega za Badnji dan i Božić odgovara da se danas sneg ne očekuje u nižim predelima i Beogradu, ali da će danas popodne, sutra veče padati u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije.

- Na Božić će biti suvo veći deo dana. Možda rano ujutru na krajnjem jugu, a noću između 7. i 8. januara opet bi jačala oblačnost sa juga i počeli bi i kiša i sneg u noćnim satima ka 8. januaru, i onda bi 8. 9. i 10. na praktično svim mestima Srbije padali kiša i sneg, pogotovo u brdsko-planinskim predelima, pa i u Beogradu će najverovatnije pored kiše biti i snega - navodi Todorović.

Na pitanje da li će ovaj snežni talas koji nas očekuje biti kao i prethodni odgovara da će ličiti na njega.

- Kada gledamo cirkulaciju kretanje vazdušnih masa i oblaka slična je situacija kao i pre 27 dana. Taj sneg će padati 8. 9. i 10 januara, samo je pitanje inteziteta i koliko će on dugo da pada. U svakom slučaju Beograđani mora da računaju na snežne padavine od 8. januara - poručio je meteorolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17