• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.01.2022

19:27

BIO SAM TU KADA JE BRANKO ĆOPIĆ SKOČIO SA MOSTA Renato Grbić otkrio šta je uticalo na to da postane SPASILAC ONIH KOJI SU GLEDAJU SMRTI U OČI

wikipedia/marko đoković

Društvo

BIO SAM TU KADA JE BRANKO ĆOPIĆ SKOČIO SA MOSTA Renato Grbić otkrio šta je uticalo na to da postane SPASILAC ONIH KOJI SU GLEDAJU SMRTI U OČI

Podeli vest

Renato Grbić - ime koje govori samo za sebe. Ovaj čovek do sada je spasao 31 život, tako što je iz hladnih rečnih talasa izvukao one koji su pokušali da se ubiju skokom sa Pančevačkog mosta.

Grbić, koji je poreklom sa stare Karaburme odrastao je na Adi Huji, i kaže da mu je život sam odredio šta će biti njegova misija.

-  Moje ime Renato na latinskom znači ponovo rođen, a dao mi je ga je kum koji je iz Opatije kod Rijeke, slava mi je Sveti Nikola, to je svetac koji čuva ljude na reci, ribare. Bio sam prisutan kada je Branko Ćopić skočio sa mosta, sve te stvari uticale su na to da moja misija i misija moje porodice bude da spašavam ljude - rekao je Renato za Informer.

Život Renata Grbića obeležile su reka, konoba i supruga Goca. Sa Gocom Renato ima sina Nikolu i unuke Anju i Unu. Od drugog sina Saše ima dva unuka - Vanju i Mateju. Jedino srednji sin Nenad ne živi sa njima.

Na pitanje da li bi nešto promenio u svom životu, odgovara da ne bi ništa, uključujuči neke manje lepe stvari na početu života bez kojih, kako kaže, ne bi bilo ništa od onog što je vredno.

Sasvim je sigurno da unuci neće moći da se postide ovog neobično običnog čovek jer sve sto je činio, činio je na dobro drugima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 2 godine

Zašto se na Brankovom i Pančevačkom mostu ne postave mreže sa obe strane i spreče učestale horor scene.

Kakva ljudina ovaj Renato

pre 2 godine

Renato ljudino,srbendo, dobri covece dao ti bog zdravlje i srecu a zasluzio si ulicu u Beogradu. Kapa dole i ziv bio.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17