• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

16.01.2022

07:02

JOŠ JEDAN SKANDALOZNI FILM! Holivud i od Gavrila Principa pravi zlikovca!

Društvo

JOŠ JEDAN SKANDALOZNI FILM! Holivud i od Gavrila Principa pravi zlikovca!

Podeli vest

U američkom filmu mladi Princip je predstavljen kao član najopasnije zločinačke grupe u istoriji, uz Raspućina, Mata Hari, Lenjina i Hitlera, koja preti da uništi živote milionima ljudi


Holivud je u novom filmu "Kraljevi ljudi: Početak" od srpskog heroja Gavrila Principa napravio jednog od najvećih zlikovaca u svetskoj istoriji!
Da stvar bude gora, Gavrila svrstavaju rame uz rame sa Adolfom Hitlerom, mističnim sveštenikom carske Rusije Grigorijem Raspućinom, najpoznatijom špijunkom i striptizetom Mata Hari, liderom sovjetske revolucije Vladimirom Iljičem Lenjinom i Jevrejinom Erikom Jan Hanusenom, astrologom bliskom Hitleru!?!

Ništa čudno

Filmovi su samo logična posledica svega onoga što se dešava na svetskoj političkoj sceni i mišljenja koje vlada
Dragoslav Bokan


Radnja filma fokusira se na nekoliko događaja tokom Prvog svetskog rata i na osnivanje izmišljene britanske organizacije "Kingsman" (Kraljevi ljudi). Britanski aristokrata Orlando regrutuje dvoje svojih sluga i stvara svoju špijunsku mrežu da bi zaštitio Ujedinjeno Kraljevstvo od Velikog rata. Orlandova grupa saznaje da je Gavrilo Princip deo velike zavereničke grupe koja hoće da se nemačko, rusko i britansko carstvo suprotstave međusobno. Zaveru je skovala grupa na čelu sa misterioznim čovekom pod nadimkom Pastir, koji je, kasnije će se otkriti, mladi Adolf Hitler.

Klevete i laži

Režisera Dragoslava Bokana pitali smo zašto su Srbi dežurni krivci u holivudskim filmovima, a naš sagovornik kaže:
- Kada se nešto desi i ponovi milioniti put, teško je čuditi se iznova i iznova. Poslednjih 30 godina suočeni smo sa klevetama i lažima, pričama bez ijednog jedinog pravog argumenta, gde smo mi 100 odsto krivi, a druga strana nimalo. Filmovi su samo logična posledica svega onoga što se dešava na političkoj sceni i mišljenja koja i trenutno vladaju. Osuđeni smo bez krivice kako u filmovima, tako i tokom bombardovanja 1999. godine, a ovih dana isto se dešava i Novaku Đokoviću. Verujem da se ništa drugačije ne može ni očekivati - smatra Bokan.

Izmišljeni događaji

"Zasnovano na istinitim, neispričanim događajima... Jedan čovek i njegov pomoćnik u trci su s vremenom kako bi zaustavili najopasnije zločince u istoriji koji prete da unište živote milionima ljudi... Ovo neće biti rat heroja... Upoznajte najgore legende u istoriji... Ubica: Gavrilo Princip. Snaga: započeo Prvi svetski rat...", saopštava se u zvaničnoj najavi filma koji se od 13. januara prikazuje i u srpskim bioskopima!?! U trejleru se smenjuju scene u kojima Princip, pripadnik organizacije "Mlada Bosna", baca bombu (ne puca iz pištolja, prim. aut.) na automobil u kom se nalazi austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand sa suprugom Sofijom. Međutim, jedan od glavnih glumaca uspeva da bombu pre eksplozije udari kišobranom i odbaci na drugi automobil. Ova scena u potpunosti je izmišljena i nimalo ne odgovara istoriji. Prema filmu, kasnije Princip izvršava atentat na Ferdinanda, i to nakon što sasvim slučajno automobil sa nadvojvodom prolazi pored kafane u kojoj sedi Srbin. U holivudskom ostvarenju je i scena iz sarajevskog zatvora gde na vešalima visi mladi Princip, što takođe ne odgovara istorijskim podacima (umro od tuberkuloze u zatvoru Terezin).

Glumi i Branka Katić

U filmu u kom su Srbi predstavljeni kao negativci krivi za stradanja u Prvom svetskom ratu igra i srpska glumica Branka Katić, kojoj je poverena uloga carice Aleksandre, žene ruskog cara Alekseja Romanova. Nažalost, ovo nije prvi put da su Srbi u američkoj kinematografiji predstavljeni kao loši momci! U nebrojno mnogo filmskih ostvarenja i serija Srbi su okarakterisani kao teroristi, silovatelji, ubice... (pogledajte okvir).
 

Gde su sve Srbi bili negativci

 

"Nikita"
U nekoliko epizoda akcione serije "Nikita", sa Pitom Vilson u glavnoj ulozi, Nikita ubija nekoliko Srba, uključujući i srpskog generala, a sve se dešava u Kanadi.

"24 sata"
U prvoj sezoni serije "24" glavni junak Džek Bauer sređivao je srpske teroriste. Glavni protivnik bio mu je Beograđanin Viktor Dražen, kog igra Denis Hoper. U srpskoj vojsci bio je uključen u operaciji na Kosovu, a povezan je i sa ekstremističkim organizacijama "Srpski nacionalni oslobodilački front" i "Kosovo/1389".

"Diplomatska opsada"
Ekspert za eksplozive, ovoga puta u liku Pitera Velera oslobađa zgradu američke ambasade u Bukureštu, koju je, zajedno sa 37 talaca, zauzela teroristička organizacija "Srpski oslobodilački front".

"Snajperista 2"
U filmu "Snajperista 2" Krega Bekslija iz 2002. Tom Berindžer igra penzionisanog marinca kog CIA zove u pomoć, kako bi izašli na kraj sa srpskim generalom, koji je odgovoran za etnička čišćenja nad muslimanima u Bosni.

"Extreme ops"
U filmu "Extreme ops" iz 2002. godine filmska ekipa koja se penje po austrijskim Alpima slučajno otkriva skrovište srpskog ratnog kriminalca Slobodana Pavla, koji ih proganja po šumama.

"Mirotvorac"
"Mirotvorac" je snimljen 1997. godine, sa Nikol Kidman i Džordžom Klunijem u glavnim ulogama. Kidmanova i Kluni po Njujorku jure bosanskog Srbina Dušana Gavrića, koji želi da u zgradu UN podmetne atomsku bombu koju nosi u rancu.

"Lov u Bosni"
Ričard Gir i Terens Hauard idu po Bosni uzduž i popreko u potrazi za ratnim zločincem Srbinom Radoslavom Bogdanovićem, poznatijim kao Lisica. Kada ih Srbi zarobe, spasava ih CIA.

"Iza neprijateljskih linija"
Film u režiji Džona Mura, sa Džinom Hekmanom i Ovenom Vilsonom u glavnoj ulozi, bavi se bekstvom američkog avijatičara od srpskih paravojski u Bosni. U filmu jedan od glavnih junaka ima fotografiju koja dokazuje da su Srbi počinili zločin nad muslimanima.

"U zemlji krvi i meda"
U ovom filmu Anđeline Džoli Srbi su predstavljeni kao koljači, zločinci, silovatelji i ubice. Film je zamišljen kao ljubavna priča smeštena u vreme rata u Bosni, govori o romansi između Srbina i Bosanke, ali su tada svi poznavaoci ocenili da ima političku konotaciju.

"Pucanj u srce"
U filmu "Pucanj u srce" dvojica Sarajlija našla su se na suprotnim stranama za vreme rata na području bivše Jugoslavije. Jedan se pridružuje okupatorskoj, srpskoj vojsci, dok drugi u ulozi antisnajperiste ostaje da brani grad. Vinsent Perez igra srpskog snajperistu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbin

pre 2 godine

Samo neka naši kinematografi spavaju. Toliko zločina ustaša, ljiljana, šiptara protiv srpskog naroda.

Vesna

pre 2 godine

Da . Pa "Dara iz Jasenovca" dočekana je na nož prvo u delu naše javnosti. A Gaga Antonijević reditelj je zbog filma pretrpeo i fizički napad.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija