• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.01.2022

09:00

ZLATNI ČAJEVI! Ivana Čukanović - Lekovit biznis!

Ivana Čukanović

Društvo

ZLATNI ČAJEVI! Ivana Čukanović - Lekovit biznis!

Podeli vest

Diplomirana farmaceutkinja Ivana Čukanović svoje praznike i vikende provodila je u prirodi, u blizni Srpske Crnje, kod svoje bake, gde se na zemlju oduvek gledalo kao na resurs koji može da prehrani porodicu. To saznanje bilo joj je pokretačka snaga za preduzetnički projekat – proizvodnju čajeva od lekovitog bilja. Nazvala ih je Zlatni čajevi. Taj poduhvat nije bio jednostavan, utoliko je njen potez dragoceniji

“Ma daj, gde ćeš da se baviš lekovitim biljem, da li si normalna”, to su bili najčešči komentari kada bi sa nekim podelila svoje ambicije. Pogotovo što je bila zaposlena u uspešnoj farmaceutskoj kompaniji PharmaSwiss, gde je radila prvo u marketingu, a zatim u distribuciji. Ipak, slušala je sebe.

“Imala sam pristojna primanja, kao i suprug koji je radio u istoj oblasti. Mislila sam „Moj muž ostaje da radi, snaći ćemo se dok meni ne krenum čajevi“, međutim nije prošlo mnogo i on je dao otkaz i promenio firmu. Tek tada sam shvatila da iako je život nepredvidiv ipak sve dođe na svoje mesto”, opisuje.

U početku je htela da gaji lekovito bilje, a onda se ispostavilo da je bolje da zemljište ostavi za poljoprivredu.

“Otišla sam u mesta gde se gaji bilje, sve se raspitala, pronašla saradnike i Zlatni čajevi bili su spremni za svoj početak”.

Inovacija koju je osmislila tiče se cediljke koja olakšava proceđivanje čajeva. Nazvala ju je Čajšika.

“Današnji kupac neće da cedi čaj, da pere dva lončeta i da cediljku posle upotrebe čisti iglicom, već želi nešto praktično, jednostavno i po pristojnoj ceni. U Čajšiku se stavi doza čaja i potopi u vrelu vodu”, objašnjava.

Njen prepoznatljiv brend broji čajeve od kamilice, nane, matičnjaka, belog sleza, žalfije. Važno im je da biljke budu krupno sečene.

“Mislili smo i na nove generacije, na milenijalce kojima nije dovoljan garantovano dokazan lekoviti
efekat, već su važni i ukus, lepa ambalaža i lakoća upotrebe”,
zaključuje.

Ministar  zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović istakao je da je razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije.

Foto: Nenad Popović

- Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo - izjavio je ministr Popović


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija