• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

20.01.2022

10:30

PRE PODNE NOSI MANTIJU, POPODNE VOZI TAKSI! Marko iz Čačka pošteno zarađuje, a sugrađani ga zbog OVOGA OBOŽAVAJU!

RINA

Vesti

PRE PODNE NOSI MANTIJU, POPODNE VOZI TAKSI! Marko iz Čačka pošteno zarađuje, a sugrađani ga zbog OVOGA OBOŽAVAJU!

Podeli vest

Marko Toroman iz Čačka aktivan je u seoskoj crkvi i vozi taksi

Nije retkost da studenti rade i na taj način obezbeđuju sebi dodatne finansije. Međutim, Marko Toroman iz Čačka jedan je od retkih budućih sveštenika koji je mantiju zamenio automobilom i dane provodi za volanom taksija.

U drugoj smeni od popodne do ponoći prevozi sugrađne, uz blag osmeh i prijatan glas jedan je od omiljnih taksista u gradu na Moravi.

- Ja sam budući sveštenik, ako Bog da, biće njegova volja, da li me vidi ili ne u mantiji. Aktivan sam u seoskoj crkvi u Prislonici i Brđanima, radim sa sveštenikom Zvonkom Racićem na parohiji, koliko mi to vreme dozvoljava. Mantija je nešto, što čini mi se nikada neću okačiti o čiviluk. Ne možemo čekati da nam nešto padne s neba, uzadamo se u Boga, nama Bog daje, ali moramo i mi da se potrudimo - rekao je Marko.

Foto: RINA

Marko Toroman vozi taksi

Krstari gradskim ulicama

Dok Marko svojim vozilom krstari ulicama Čačka, s radošću ističe da će i svadba i rukopoloženje sačekati, dok ne završi i poslednji ispit, a do tada će raditi ovaj posao i činiti sve da se njegove stranke uvek osećaju prijatno u vozilu, bez obzira, koliko im je daleko odredište.

- Važno je da vožnja prođe što lepše i da građani izađu sa osmehom, to mi je mnogo veći uspeh, nego bilo koji pazar koji ostavrim. Ne bih se sada nešto predstavljao kao najpopularniji vozač u Čačku, niti bih se izdvajao od ostalih kolega, mada ono možda što je kod mene drugačije jeste što kod mene stranke biraju muziku po svojoj želji. Trudim se, kada se voze naši najmlađi građani koji umeju da budu u stresu od nepoznatih, pustim im crtaće da gledaju, slatkiš, balončić kako bi im vožnja bila ugodnija - rekao je ovaj taksista sveštenik.

Ovaj mlad čovek danas je u taksi vozilu, u budućnosti sebe vidi u mantiji i za ovog svestranog čoveka nema dragocenijeg dinara od pošteno zarađenog.

- Mantija zavisi od svadbe, svadba zavisi od mantije, dok se ne završi škola, od ženidbe ništa. Sveštenik ima pravo na jednu ženidbu - i kroz osmeh dodaje - mi nemamo pravo na popravni, zato treba pričekati i dobro izabrati - zaključio je on.

Marko se zakleo na večnu vernost višnjem, ali mu predstoji još jedna zakletva sa svojom izabranicom, nakon čega će staviti mantiju i stati pred svoje parohijane sa molitvom za spas i blagostanje.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set