• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

07.02.2022

11:20

UZ DOBRU KOMBINACIJU, DVA DANA DRŽAVNOG PRAZNIKA LAKO MOŽETE PRETVORITI U ČAK 10 DANA ODMORA! Evo i na koji način!

Društvo

UZ DOBRU KOMBINACIJU, DVA DANA DRŽAVNOG PRAZNIKA LAKO MOŽETE PRETVORITI U ČAK 10 DANA ODMORA! Evo i na koji način!

Podeli vest

Samo što su prošli novogodišnji i božićni praznici, a već razmišljamo o novim slobodnim danima i državnim praznicima. Istina, mnogi su na ovakve misli ovih dana bili podstaknuti praznikom i činjenicom da deca nisu išla u školu na Svetog Savu

Ukoliko pogledamo kalendar i državne praznike, vidimo da nam prvi neradni dani dolaze za Sretenje. Ovaj državni praznik je 15. februara i praznuje se neradno dva dana.

Posle njega dolaze uskršnji praznici koji nam donose četiri neradna dana u aprilu, uključujući i vikend, piše Blic.

Još, dakle, imate vremena da isplanirate svoj odmor, bez obzira na njegovu dužinu. Važno je samo da dane odmora dobro ukombinujete sa državnim praznikom i vikendom.

Istina, iskustva pokazuju i da ovakvu praksu nije moguće primeniti u velikom broju privatnih firmi i da se mnogo češće praktikuje kod privatnika.

Ukoliko, recimo, planirate da odmorite oko Sretenja, mogućnosti su sledeće:

Kako spojiti 10 dana

Sretenje pada 15. februara. Neradna su dva dana, utorak i sreda, i dobrom kombinacijom moguće se odmoriti ukupno devet dana.

Dakle devet dana odmora pod uslovom da u firmi "pišete" tri slobodna dana: dva dana vikenda + jedan dan odmora + plus dva dana državnih praznika + dva dana odmora + dva dana vikenda.

Za Uskrs još više dana

Za uskršnje praznike moguće se odmoriti još više. Uskrs pada 22. aprila i neradna su četiri dana.

Posle Uskrsa, idu prvomajski praznici koji nam donose dva neradna dana. Po jedan neradan dana imamo i u julu, zatim u oktobru i u novembru i sve tu to državni praznici. Tako dolazimo i do kraja godine i novih novogodišnjih praznika.

Prošle godine bilo je ukupno 13 neradnih dana, s tim da su dva padala na vikend.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija