• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.02.2022

18:37

KAO HRIŠĆANI SVAKOG ČOVEKA VIDIMO KAO BRATA! Patrijarh Porfirije se sreo sa Pičom!

Tanjug/Dragan Kujundžić/reuters

Društvo

KAO HRIŠĆANI SVAKOG ČOVEKA VIDIMO KAO BRATA! Patrijarh Porfirije se sreo sa Pičom!

Podeli vest

Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu sa Stjuartom Pičom, specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan, o razvoju srpsko-britanskih odnosa i tradicionalno srdačnoj saradnji između Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Anglikanske crkve

- U srdačnom, prijateljskom i otvorenom razgovoru patrijarh je podsetio da svestrani razvoj srpsko-britanskih odnosa posebno učvršćuje srdačan odnos koji tradicionalno postoji između Srpske pravoslavne crkve i Anglikanske crkve - saopšteno je iz SPC.

Patrijarh je naglasio da su vrata Patrijaršijskog dvora otvorena za članove anglikanske zajednice u Srbiji koji decenijama, još od vremena blaženog spomena patrijarha Germana, praznik Silaska Svetog Duha na Apostole molitveno proslavljaju u Patrijaršijskoj kapeli Svetog Simeona Mirotočivog.

Patrijarh Porfirije i Stjuart Pič su tokom razgovora, koji je protekao u ambijentu međusobnog razumevanja, analizirali trenutnu situaciju u Srbiji i regionu i iskazali obostranu podršku dijalogu, kako između crkava i verskih zajednica, tako i između svih ostalih političkih i društvenih strukutra.

- Dijalog doživljavamo kao jevanđelsku dužnost i misiju, jer kao hrišćani svakog čoveka vidimo kao brata, kao bližnjeg, i stoga smo uvek spremni na dijalog - poručio je patrijarh Porfirije.

Prijemu je prisustvovala ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija