• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2022

09:05

DETALJNA PROGNOZA ZA PRAZNIKE: Dolazi do potpune promene vremena, evo kakve temperature nas očekuju za Sretenje!

Društvo

DETALJNA PROGNOZA ZA PRAZNIKE: Dolazi do potpune promene vremena, evo kakve temperature nas očekuju za Sretenje!

Podeli vest

Meteorolog Ivan Ristić dao je detaljnu prognozu vremena od 12. - 21. februara, koja će posebno obradovati one koji planiraju odmor za Sretenjske praznike

U većem delu Srbije danas će biti umereno do potpuno oblačno i malo hladnije, a na severu pretežno sunčano. Najniža temperatura od -1 do 7, a najviša od 7 do 10, u Negotinskoj Krajini do 14 stepeni.

U Beogradu ujutru umereno oblačno, a u toku dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, severni, u toku noći u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura oko 4, a najviša oko 9 stepeni.

Meteorolog "Weather 2" Ivan Ristić kaže da nas naradnih dana očekuje pravo prolećno vreme.

Dakle, svi koji su spojili slobodne dane sa predstojećim praznikom, moći će da uživaju u odmoru ukoliko ostanu u Srbiji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prolećno vreme u Beogradu

Izgledi vremena za sledeću nedelju

Polje visokog vazdušnog pritiska iznad zapadne Evrope premešta se dalje ka istoku, a u sklopu toga u subotu 12.02, preko naše zemlje premeštaće se oslabljeni  hladni front, iza koga će doći do pada temperature.

Ponegde sa prolaskom fronta može biti slabijih padavina, u nižim predelima slaba kiša u višim slaba susnežica i sneg. Vetar u kratkotrajnom skretanju na pojačan severni.

Počevši od nedelje 13.02 zapadnu Evropu zahvatiće serija talasa vlažnog i toplijeg vazduha sa Atlantika.

Mi ćemo biti na samoj periferiji, tako da ne možemo isključiti pojavu padavina u narednim danima.

Iznad naše zemlje uspostaviće se jugozapadno strujanje u okviru koga će priticati osetno
topliji vazduh.

Prema grafikonu meteorologa Ristića, može se videti da će temperature u Beogradu u narednim danim biti iznad proseka za ovo doba godine.

Foto: Informer/Ivan Ristić/ weather2.rs

Porast temperature posebno će se osetiti na planinama uz dalje topljenje snežnog pokrivača. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, povremeno pojačan u Podunavlju, Pomoravlju i planinskim predelima.

Maksimalne temperature u većini nižih predela od ponedeljka 14.02 biće od 10 do 15 stepeni Celzijusa, a na planinama od 0 do 5 stepeni Celzijusa, što je iznad višegodišnjeg proseka za ovo doba godine.

Foto: Tanjug

Sredinom nedelje moguća pojava kiše

Kratkotrajni pad temperature i naoblačenje

Sredinom sledeće nedelje uz prolazno jače naoblačenje biće uslova za kišu, u višim planinskim predelima za susnežicu i sneg, naročito na severu, zapadu i jugozapadu zemlje. Vetar
će oslabiti i skrenuti na zapadni a temperatura u manjem padu.

Zatim do kraja nedelje ostaje relativno toplo vreme za ovo doba godine uz mogućnost pojave slabe kiše.

Dakle sve u svemu vreme pravo prolećno.

Da li će se zima koja kalendarski još uvek traje u nekom trenutku ponovo vratiti videćemo, u narednih 10-ak dana kako sada stoje stvari sigurno neće.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija