• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2022

11:30

ZATROVALI NAM I POTOMSTVO! Alijansa priznala da je ispaljena 31.000 uranijumskih projektila, dok ruski izvori tvrde drugačije, radi se o MNOGO VEĆOJ brojki!

Fotoilustracija

Društvo

ZATROVALI NAM I POTOMSTVO! Alijansa priznala da je ispaljena 31.000 uranijumskih projektila, dok ruski izvori tvrde drugačije, radi se o MNOGO VEĆOJ brojki!

Podeli vest

Na osnovu rezultata nekih naših, ali i istraživanja stranih naučnika, dokazano je da je 80 odsto pogođenih ciljeva bilo civilno

Koliko neselektivno su "birane" mete pokazuje i to što su uz infrastrukturne objekte kao što su 44 mosta i pet civilnih aerodroma, uništene i mnogobrojne fabrike, desetine škola, pa čaki i 176 istorijskih i arheoloških spomenika.

Foto: Insajder/Zoran Sinko

Za 78 dana koliko je trajala NATO agresija na našu zemlju, Alijansa je obavila 26.100 letova, od kojih 18.170 borbenom avijacijom, i izvela 2.300 vazdušnih napada po civilnim objektima, industrijskim i hemijskim postrojenjima, mostovima, infrastrukturi... Pogođeno je "Ušće", Ambasada Kine, RTS...

Rađaće se generacije bolesne dece! DELOVI TAJNOG IZVEŠTAJA IZ 1999. GODINE KOJI UJEDINJENE NACIJE NI DANAS NEĆE DA OBJAVE!

Tog teškog proleća 1999. na SRJ je bačeno 415.000 projektila ukupne mase 22.000 tona, a čak 112 udara izvedeno je municijom sa osiromašenim uranijumom i ispaljeno je prema priznanju NATO 31.000 uranijumskih projektila, a po ruskim izvorima 90.000. Gotovo polovina tih napada bila je u poslednjih 10 dana agresije.

Foto: Insajder/Zoran Sinko

Prema zvaničnoj mapi NATO, najviše projektila sa osiromašenim uranijumom bačeno je na Kosovo i Metohiju - 81 (u rejonima Prizrena, Đakovice, Dečana, Uroševca i Đurakovca), devet u centralnoj Srbiji i jedan na Crnu Goru.

Osim trenutnih razaranja, upotreba municije sa osiromašenim uranijumom i ekološka katastrofa koju je izazvao NATO bombardujući električne vodove, industrijska i hemijska postrojenja, sejala je smrt i za nas i za naše potomke jer je nesporno izazvala povećano obolevanje od malignih i autoimunih bolesti.

Foto: Zoran Sinko

Lekari iz različitih oblasti, pre svih onkolozi, iskustveno tvrde da je to što je NATO svojim bombama sa osiromašenim uranijumom posejao otrove širom Srbije, koji su otišli u vazduh, vodu, zemljište i ušli u lanac ishrane, dovelo do drastičnog porasta broja obolelih od malignih bolesti - za gotovo 30 odsto, pišu Novosti.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Inspektor

pre 2 godine

evo vam americka izjava i pravni dokaz da je medjunarodni sud pravde namestaljka i da je Pentagon isplanirao raspad Jugoslavije i financirao naciste i teroriste i pocinio zlocine u Jugoslaviji .Pogledajte ovaj video link sa izjavom na 30min35sec - 31min 35sec https://www.c-span.org/video/?182105-1/the-pentagons-map-powerpoint-presentation .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija