• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2022

18:00

Dačić uputio saučešće povodom smrti Dušana Čkrebića

Društvo

Dačić uputio saučešće povodom smrti Dušana Čkrebića

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine i Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić uputio je izraze saučešća porodici i prijateljima povodom smrti Dušana Čkrebića, nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije, predsednik Skupštine Srbije i predsednika CK Saveza komunista Srbije:

- Sa velikim žaljenjem primio sam vest da nas je napustio Dušan Čkrebić, jedna od najistaknutijih ličnosti u političkom životu Srbije, čovek koji je učestvovao u stvaranju istorije moderne Srbije. Bio je borac protiv fašizma, odlikovan za hrabrost, gradio je i obnavljao našu zemlju, obavljao je najviše dužnosti u privrednom i političkom životu - naveo je Dačić. Naveo je i da je Čkrebićevom odlukom odobrena gradnja Hrama Svetog Save, što je, kaže, shvatao kao svoju ljudsku dužnost prema svom narodu uprkos svim pritiscima.

- Njegov život bio je posvećen idealima pravde i solidarnosti, uz bezrezervnu ljubav prema svojoj Srbiji, a svojom mudrošću i pravičnošću nadahnjivao je nas mlađe koji smo nastavljali njegovim i stopama njegove velike generacije - naveo je u telegramu Dačić.

Kaže i da je imao veliku čast i privilegiju da uči od Dušana Čkrebića i da u čestim razgovorima sa njim dobija odgovore i savete o najvažnijim pitanjima naše države i naroda.

- Njegovim odlaskom ostajemo bez velikog svedoka jedne epohe i čoveka koji je svoj život posvetio dobrobiti svoje zemlje - napisao je Dačić, a porodici i prijateljima Čkrebića izrazio je najdublje saučešće.

Na predlog Srpske pravoslavne crkve Dušan Črkebić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Preminuo Dušan Čkrebić!
Društvo

Preminuo Dušan Čkrebić!

Bivši visoki srpski funkcioner i predsednik Predsedništva Republike Srbije Dušan Čkrebić preminuo je u četvrtak, 7. aprila, saopštio je SUBNOR Srbije.

08.04.2022

16:45

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija