• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.04.2022

13:34

OTKRIVAMO: Kakvi su poslovni rezultati i planovi srpskog Telekoma! Stabilnost i napredak obezbeđeni za još 10 godina!

Društvo

OTKRIVAMO: Kakvi su poslovni rezultati i planovi srpskog Telekoma! Stabilnost i napredak obezbeđeni za još 10 godina!

Podeli vest

Telekom Srbija je u godinu u kojoj obeležava četvrt veka postojanja ušao sa fantastičnim poslovnim rezultatima i priznanjima najuglednijih finansijskih institucija, a zahvaljujući dugoročnim strateškim ulaganjima stabilni prihodi i profit obezbeđeni su za narednih deset godina!


Uvidom u najnoviji izveštaj o poslovanju Telekoma za 2021. godinu zaključuje se da je prihod samo za jednu godinu povećan za više od 130 miliona evra, a broj korisnika u multimediji, koja je “udarna pesnica” strategije generalnog direktora Vladimira Lučića, veći je za 150.000 u odnosu na 2020. godinu.

 

Prihodi Telekoma Srbija u 2022. trebalo bi da pređu magičnu granicu od milijardu evra, a na nivou Grupe čak 1,5 milijardu evra

Prihodi na nivou Telekom Grupe, koja obuhvata ćerke-kompanije u regionu i Zapadnoj Evropi, uvećani su za devet odsto i iznose 150,8 milijardi dinara, dok je sám Telekom Srbija ostvario rast prihoda od čak 17 odsto, odnosno na 108 milijardi dinara.

Čist profit za prošlu godinu je veći od 13 milijardi dinara i, po svemu sudeći, Telekom je postao najprofitabilnija kompanija u državi, pritom sa trendom stalnog rasta! 

A u tekućoj godini, kada obeležava 25 godina postojanja, prihodi Telekoma Srbija trebalo bi da pređu magičnu granicu od milijardu evra, a na nivou Grupe čak 1,5 milijardu evra.
Sve ovo će pozitivno uticati na iznos dividendi kako za Republiku Srbiju kao većinskog vlasnika, tako i za male akcionare, a ova kompanija ih je već dosad isplatila u ukupnom iznosu većem od pola milijarde evra.

Relevantne prognoze o ukupnoj vrednosti Telekoma su astronomske: ovaj nekada posrnuli gigant srpske privrede i telekomunikacija trebalo bi za godinu-dve da vredi više od četiri milijarde evra! 
Sve ovo pažljivo prate najuglednije međunarodne finansijske institucije. 

Kako je Vladimir Lučić najavio, Telekom će biti prva kompanija iz Srbije koja će dobiti međunarodni kreditni rejting od renomiranih agencija i prva koja će izdati evroobveznice na nekoj berzi u EU. Sve ovo predstavlja znak izuzetne stabilnosti kompanije i odličnog biznis plana.

- Izaći ćemo najverovatnije na berzu u Frankfurtu ili Luksemburgu. Ubeđen sam da ćemo i tu dokazati našu snagu i da će uslovi koje ćemo dobiti od stranih investitora sve iznenaditi. Ovim dodatno potvrđujemo da smo kao kompanija dostigli nivo korporativnog upravljanja i transparetnosti uporediv sa najvećim svetskim telekomunikacionim kompanijama - izjavio je Lučić medijima.

Koliko je srpski Telekom finansijski stabilan i uspešan pokazuje poverenje banaka i finansijskih institucija iz EU. Prošle godine je sa Evropskom investicionom bankom potpisan ugovor o zajedničkom ulaganju u 5G mrežu, a ove godine, u ekonomski veoma neizvesnim vremenima na svetskom nivou, Telekom je potpisao novi “sindikovani” kredit sa evropskim bankama koje su lideri u regionu i koji je takođe odobren bez traženja ikakvih garancija, na šest godina.
Sve ovo govori da je liderska pozicija našeg Telekoma ne samo na nivou Srbije, već u celom regionu bivše Jugoslavije, ali i sa vrlo ambicioznim planovima u Zapadnoj Evropi, zacementirana i to na duge staze!

Lučićeva strategija

- Za uspeh firme su, pre svega, zaslužni svi radnici Telekoma. Ja samo mogu da se kažem da su, u ovih 25 godina postojanja naše kompanije, preko 80 odsto svih korisnika mobilne telefonije, interneta i televizije došli kao deo moje strategije u periodima kada sam bio direktor direkcija za mobilnu telefoniju, direktor komercijalne direkcije i u poslednje četiri godine koordinator i generalni direktor. Mogu takođe da se pohvalim da sam učestvovao u ekspanziji Telekoma Srbija na BiH, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i dijasporu od samog početka, kao i u ulasku Telekoma u multimediju preuzimanjem Arene. Sa svim tim iskustvom tvrdim da je najnovija strategija Telekoma, koja je počela pre tri godina i koja se sad realizuje, nešto najbolje što neki telekomunikacioni operator može da uradi. Ona će nas lansirati daleko i bićemo prepoznatljivi kao najbolji domaći brend na svetskom nivou - rekao je nedavno, odgovarajući na pitanje novinara, generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

 

Uspeh u brojevima

  • 151 milijardu dinara prihodi Telekom Grupe 
  • 108 milijardi dinara prihod Telekoma Srbija 
  • 130 miliona evra povećani prihodi 
  • 13 milijardi dinara profit Telekoma Srbija
  • 150.000 više korisnika multimedije
  • preko 4 milijarde evra očekivana vrednost kompanije
     



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija