• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.04.2022

17:30

IMALA JE SAMO 11 MESECI KADA JE POGINULA! Evo ko je bila Bojana Tošović, najmlađa žrtva NATO agresije!

Društvo

IMALA JE SAMO 11 MESECI KADA JE POGINULA! Evo ko je bila Bojana Tošović, najmlađa žrtva NATO agresije!

Podeli vest

Bojana Tošović iz Merdara kod Kuršumlije je najmlađa žrtva bombardovanja

Bojana je nastradala 10. aprila 1999. godine kada je imala samo 11 meseci. U tom napadu je poginuo i njen otac Božina, dok je majka Marija, tada u sedmom mesecu trudnoće, teško ranjena.

Foto: Insajder/Zoran Sinko

Tokom agresije, koja je trajala 78 dana, poginulo je 78-oro dece, među kojima je bila i mala Bojana Tošović.

- Oko 23:30 počele su bombe da padaju nedaleko od naše kuće, mi smo se spustili u podrum. Zavili smo Bojanu u ćebe, ona je tada imala 11 meseci, i spustili smo se u podrum. Zaboravili smo flašicu sa mlekom, suprug se vratio po flašicu do kuće. Kada je stigao ponovo u podrum, uzeo je Bojanu u naručje, čučnula sam pored njih i kada je bomba udarila u temelj od kuće, sve nas je zatrpala zemljom. Od siline udarca usta su mi bila puna krva - priseća se Marija, majka nastradale devojčice.

Foto: Insajder/Zoran Sinko

Božina, Marijin suprug, iako je bio zatrpan zemljom, dozivao ju je i govorio da se ne plaši.

- Čula sam da me neko zove, to je bio moj suprug, on je bio zatrpan isto zemljom. On je bio ranjen, ali u svesnom stanju, pričao je. Nakon toga stigli su moj otac i brat, koji su rukama pokušavali da nas izvuku iz zemlje, bombe su padale celu noć - opisivala je Marija tu strašnu noć uoči Uskrsa 1999. godine.

Foto: Tanjug

Spasioci su prvo rukama izvukli njenog suptruga Božina, rekla je Marija.

- Moj tata je tada jedini video da se Bojana, moja beba, ugušila. Ujutru sam saznala da mi je beba mrtva, a suprug podlegao povredama zbog unutrašnjeg krvarenja - ispričala je ona.

 

 

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija