• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rts

27.04.2022

08:13

IZLETI I EKSKURZIJE ZADAJU GLOVOBOLJU RODITELJIMA! Rekreativna za dvoje dece na Kopaoniku 50.000 dinara!

Društvo

IZLETI I EKSKURZIJE ZADAJU GLOVOBOLJU RODITELJIMA! Rekreativna za dvoje dece na Kopaoniku 50.000 dinara!

Podeli vest

Kako god da se dogovore škole i agencije, na kraju računica pokaže da su đački izleti i ekskurzije ozbiljna stavka u kućnom budžetu

Za dvoje dece, koji su učenici prvog i četvrtog razreda Osnovne škole "Josif Pančić", Danijela Pavlović će ove godine morati da izdvoji više od 50.000 dinara za rekreativnu nastavu na Kopaoniku.

Pored toga, od škole su dobili ponudu i za izlet do Specijalnog rezervata prirode "Zasavica" po ceni od 2.800 dinara.

- Za izlet se nekako i skupi, za taj jedan dan, ali za rekreativnu je prilično mnogo. Nama su u redu cene, ali mislim da su skuplje u odnosu na prošlu tj. pretprošlu godinu pošto za vreme korone nisu išli nigde - rekla je Danijela Pavlović.

U školi kažu da cena izleta obuhvata troškove rada učitelja, odnosno vođe puta, prevoza i ručka i da je ugovorena još prošle godine, pre nego što su se uvećali troškovi prevoza zbog poskupljenja goriva.

- Na početku prošle školske godine smo održali javnu nabavku i postavljene su cene u saglasnosti sa izvođačem, turističkom agencijom usaglasili smo se da zadržimo te cene i da realizujemo u toku maja meseca. Kad su u pitanju rekreativne nastave one su sprovedene upravo u ovo vreme posle početka velikog porasta cena isto kroz javnu nabavku, tako da su te cene ponuđene roditeljima i bilo je izjašnjavanje svakog roditelja pojedinačno - kaže Milan Bajić, direktor OŠ "Josif Pančić".

Za sledeću školsku godinu, javne nabavke za izlete i rekreativne nastave za septembar i oktobar škola će najverovatnije raspisati u avgustu, a cene je u ovom momentu teško predvideti. U zavisnosti od ponuda turističkih agencija razlikuju se i cene.

Foto: Informer DN

Đaci posle skoro dve godine ponovo mogu na ekskurzije

Đaci zbog korone dve godine nisu putovali

Ipak, roditelji uvek donose konačnu odluku o tome da li će deca putovati.

Zbog pandemije koronavirusa skoro dve godine važila je potpuna obustava svih vanškolskih nastavnih aktivnosti, pa privatni prevoznici kažu da sada, uprkos rastu cena goriva i troškova prevoza, đaci više idu na ekskurzije. U turističkim agencijama tvrde da je najveći izazov u planiranju cena prevoza.

- Konačno su počele da se organizuju ekskurzije, izleti i ostali aranžmani koje prave turističke agencije, tako da je sada interesovanje turističkih agencija, odnosno ostalih korisnika povećano, ono je znatno veće nego za vreme korone naravno, a otprilike se izjednačilo sa nivoom koji je bio pre korone - rekao je Dušan Krstić, privatni prevoznik.

- Mi sada imamo situaciju da, na primer, konkretno kod autobuskih aranžmana, gde su najveće promene, imamo poneke odgovore prevoznika da konačne cene prevoza na određenim relacijama mogu da nam daju tek pet do 10 dana pre samog puta, a mi cenu moramo da dostavimo putnicima i po nekoliko meseci ranije - kaže Marko Knežević iz turističke agencije.

Ako cena prevoza skoči toliko da turistička agencija nema profit od organizacije putovanja, moguće je da neki školski izleti i ekskurzije budu otkazani.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pc

pre 2 godine

Ha, ha, ha. Javne nabavke, kažete raspisane!!! Lopovski smehotres!

Maja

pre 2 godine

Sramota. A novac koji je uplaćen za ekskurziju 2020 još nije vraćen. Što se neko ne pozabavi tim pitanjem?

Pera

pre 2 godine

zasto glavobolja? nema para .. nema ekskurzije i zdravo ..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija