• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2022

08:38

EGIPĆANI POSLE NAPADA AJKULE NE NUDE MORSKE IZLETE! Novinarka Informera sa lica mesta otkriva nove informacije SRBI UPLAŠENI, KUPAJU SE U BAZENIMA

Pixabay

Društvo

EGIPĆANI POSLE NAPADA AJKULE NE NUDE MORSKE IZLETE! Novinarka Informera sa lica mesta otkriva nove informacije SRBI UPLAŠENI, KUPAJU SE U BAZENIMA

Podeli vest

Novinarka i urednica Informera Marija Kordić nalazi se u Egiptu gde su nedavno dve žene stradale posle napada ajkule. Posle ovog stravičnog događaja Egipćani su, kako saznaje na licu mesta naša koleginica, prestali turistima da nude izlete na otvorenom moru.

Kordićeva je razgovarala sa lokalcima, ali i ljudima koji su došli na letovanje. Iz prve ruke je videla da izleti koje inače svakodnevno nude turistima, trenutno nisu u ponudi.
- Zanimljivo je da na plažama više ne nude nikakve izlate na vodi, naročito ne snorkling. Egipćani koji su uporno trgovci shvatili su da ovo nije trenutak kada turiste treba terati da se kupaju u otvorenom moru. Tako da tih izleta više i nema. Nude tetoviranje, odlazak u Luksor, istorijske izlete, na safari...U najboljem slučaju ponudiće vam da idete u podmornici i uveravaće vas da ste tamo bezbedni iako se nalazite na dubini 20, 30 metara. Uveravaće vas da ništa ne može da vam se desi, a da ćete tamo videti sve lepote Crvenog mora - navodi Kordićeva. 

Foto: Informer.rs

Srbi uplašeni, ne žele na izlete! Kupaju se u bazenu

Kako prenosi Marija sa lica mesta, srpski turisti su u velikom strahu:

- Srbi su uplašeni, svi su odustali od morskih izleta. Kako su mi rekli život im je ipak draži nego da vide korale i ribice. Kada sam pitala lokalne stanovnike da li bi bilo bezbedno da odem na snorkling, oni su mi rekli da ipak ne rizikujem. Svi se sada više kupaju u moru nego inače, ulaze u vodu uglavnom do struka. Sada više niko ne ide ni do bova, a ranije su prelazili i preko bova.

Ona nam je otkrila i kako Egipćani komentarišu napad ajkule:

- Kada pitate lokalce za ajkulu oni insistiraju na tome da vas uvere da ajkula ne jede čoveka, što je i tačno. Ona ne ubija čoveka da bi ga pojela, nego zato što je predator, dakle ubije zbog toga što želi da ubije. Oni zato insisitraju na tome da se kupate samo u određenim delovima dana, kada možete da vidite šta se dešava oko vas, da li vam preti neka opasnost kada je vidljivost u vodi dobra. Naravno i u onim delovima koji oni proglase da su bezbedni za kupanje - navodi novinarka Informera

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija