• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ S. Mirčić

03.08.2022

14:03

NOVI UDAR PO DŽEPU VOZAČA! Poskupeli tehnički pregledi, evo koliko će sada koštati!

Društvo

NOVI UDAR PO DŽEPU VOZAČA! Poskupeli tehnički pregledi, evo koliko će sada koštati!

Podeli vest

Registracija vozila od 1. avgusta uvećana je zbog odluke osiguravajućih kuća da se polisa osiguranja koja iznosi 10.500 dinara uveća za oko 22 odsto

Osiguravajuće kuće podigle su cenu polise osiguranja od autoodgovornosti za od 20 do 22 odsto u proseku, pa je tako i ukupna cena registracije nešto veća.

Kako saznaje Informer, novo poskupljenje se ne odnosi na cenu ukupne registracije, već samo na pomenutu polisu.

- Nekolicina tih osiguravajućih kuća je već podigla cene, a kako smo saznali uskoro će to da urade i ostale. Cena je veća za oko 22 odsto, što znači da je uvećana za nešto više od 2.300 dinara, s obzirnom na to da je ta polisa do sada koštala 10.500 dinara - rečeno je za Informer iz jedne agencija za registraciju vozila i tehničkih pregleda.

Primera radi, ukoliko vam je registracija do sada koštala 27.000 dinara, sa uvećanom cenom od 22 odsto, to će iznositi 29.310 dinara.

Poskupljenje polise osiguranja

Ovu informaciju potvrdio je i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović. On je rekao da je osnovni razlog poskupljenja polise osiguranja od autoodgovornosti rast cene rezervnih delova, uslovljen inflacijom na svetskom nivou. 

- Tu je i rast cena usluga transporta i procene štete, a značajna stavka koja je uticala na poskupljenje su i više cene radnog časa u servisima jer smo dostigli cene koje su aktuelne u najrazvijenijim evropskim državama - rekao je Jovanović jednom prilikom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija