• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/objektiv

06.08.2022

07:49

PAKLENA SUBOTA, ALI TO NIJE NAJGORE ŠTO NAS ČEKA! Preti nam katastrofa zbog jedne pojave - situacija je već alarmantna!

Pixabay

Društvo

PAKLENA SUBOTA, ALI TO NIJE NAJGORE ŠTO NAS ČEKA! Preti nam katastrofa zbog jedne pojave - situacija je već alarmantna!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature za subotu 6. avgust!


Danas će biti veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 do 38 °C, na području Beograda oko 36 °C. Meteorolog Đorđe Đurić kaže da će se u nekim krajevima Srbije živa popeti i do 40 stepeni.

– Zbog visokih dnevnih temperatura, sve aktivnosti na otvorenom u najtoplijem delu dana treba svesti na minimum. Vrednosti UV zračenja biće i dalje veoma visoke, pa se u periodu od 10 do 16 časova ne treba duže izlagati suncu bez adekvatne zaštite – kaže Đurić za Objektiv.

Đurić, međutim, upozorava da je situacija sa sušom u mnogim predelima Srbije alarmantna.

- Alarmantno je čak i u predelima gde je tokom juna i jula palo više kiše od proseka, ali je ta količina padavina pala samo u jednom danu za nekoliko sati, dok je tokom ostalih dana bilo suvo i vrelo - kaže Đurić.

Veoma nizak vodostaj ometa i plovidbu većim rekama, ali veoma loše utiče i na živi svet u rekama.

– Prema trenutnim prognozama, od sledećeg petka i vikenda na području Srbije ponovo bi bilo sunčano i veoma toplo, pa bi oko 15. avgusta temperature bile i preko 35°C, a manje osveženje očekuje se oko 18. avgusta – kaže Đurić.

U nedelju i prvoj polovini sledeće sedmice biće promenljivo oblačno uz postepeni pad temperature, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U ponedeljak (8.8.) i utorak (9.8.) lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni pljuska i jak vetar. Od četvrtka se očekuje uglavnom suvo i toplije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija