• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/S.M. J.S.

11.08.2022

20:20

"MENE JE LIK VOZIO IZ BOLNICE, REKLA SAM DA SAČEKA MOG TATU DA PLATI, A ON JE..." Slučaj dostavljača ohrabrio žene da progovore, ovo su njihove JEZIVE ISPOVESTI

printscreen

Društvo

"MENE JE LIK VOZIO IZ BOLNICE, REKLA SAM DA SAČEKA MOG TATU DA PLATI, A ON JE..." Slučaj dostavljača ohrabrio žene da progovore, ovo su njihove JEZIVE ISPOVESTI

Podeli vest

Prepiska dostavljača i devojke, nakon koje je on dobio otkaz glavna je tema ovih dana na društvenim mrežama, a to kao da je bio okidač da i ostale devojke koje su ćutale, a bile su žrtve uznemiravanja preko poruka konačno progovore

Naizgled obična poruka poslata od strane radnika u servisu za dostavu hrane, u stvari je skrenula pažnju da je do našeg broja telefona ili adrese, ponekad lakše doći nego što mislimo.

Ovaj slučaj podelio je javnost, dok jedni podržavaju, drugi osuđuju devojku zbog toga što je momka iz dostave prijavila kompaniji za uznemiravanje. Ipak, bilo da ste na strani devojke ili dostavljača, jedno pitanje se samo nameće - šta dostavljači znaju o nama.

Foto: printscreen

Poruka zbog koje je dostavljač dobio otkaz

Društvene mreže već nekoliko dana gore, a kako se čini ova tema će još dugo biti aktuelna. Korisnici društvenih mreža bese, a neki su što u šali, što kroz sarkazam naveli da je ovo korak ka većem stepenu zaštite podataka.

- Dostavljač je uradio više za promociju prava na zaštitu podataka o ličnosti od bilo koje radne grupe ili kampanje. Da se razumemo, pozdravljam porast interesovanja, uz nadu da će biti na istom ili sličnom nivou kada MUP opet bude pokušao da uvede/reguliše video nadzor sa automatskim prepoznavanjem lica - napisala je tviterašica.

Sledeća devojka, dala je pravi primer zbog čega ovakav potez nikako nije "bezazleno poslata poruka".

Naime, nakon nekoliko paketa koje joj je isporučio, kurir dostavljač je uzeo sebi za pravo i da joj šalje poruke.

- Al ljudi dan drugi ne odustaju od jedenja go***a u vezi dostavljača. Je l vi shvatate da ja poludim kad neko ima moj broj a da mu lično nisam isti dala? Dakle, nebitno da li je neko od mojih prijatelja tu kao provodadžisao ili je kao kurir od 55+ godina lepo uzeo sa kutije i upisao sebi moj broj, pa kad mi je dvaput u istoj nedelji doneo nešto to shvatio kao ohrabrenje da mi šalje nekakve kao fine šaljive poruke i komplimente pa sam svaki put molila Boga da mi zapadne neki drugi kurir ali se to nije desilo -  napisala je jedna tviterašica.

Foto: pexels.com

Ispovesti žena

Na Instagram stranici "Kritički" objavljene su ispovesti žena koje su ćutale, a bile su žrtve uznemiravanja preko poruka.

Kako se može videti, predatori su bili raznoraznih zanimanja, od dostavljača, carinika, pa sve do vozača ili čak i medicinskih radnika.

- Mene lik iz bolnice vozio, i pošto sam se bila onesvestila dok sam išla po hleb, nisam imala novca pa me je vraćao, rekla sam da sačeka da tata siđe da plati. Kaže dok tata ne siđe, da dogovorimo neko piće? Odbila sam jedva jer sam bila slaba, a on je ipak uzeo moj broj sa ašš i postavio isto pitanje. Ja tada 19 (videlo se na profilu), a on 41 godinu. Trauma.

- Medicinski radnik koji mi je uzeo uzrok krvi u Domu zdravlja, tražio mi je broj telefona kako bi mi javio rezultate. Kasnije me zvao na Viberu i pisao poruke. Inače imam 20 godina, a on 45 plus.

- Meni je zapamtio ime granični policajac kad je pregledao dokumenta, posle me našao na Instagramu i poslao mi poruku. Posle sam ga opet sretala na granici i nije nimalo prijatan osećaj. Pritom, čovek može otac da mi bude...

- Na plaži mi je čovek očigledno buljio u grudi, dok su mu žena i dete bilo u vodi i čudno mu je bio postavljen telefon. On je toliko gledao u moje telo, da mi je bilo užasno neprijatno, morala sam se okrenuti, inače on 50 i više godina, a ja 16 - samo su neke od ispovestid evojaka, koje su predatori spopadali.

Na kraju, kada se podvuče crta sve svodi na čoveka i na njegovo poimanje poštenog, profesionalnog odrađivanja svog posla. Na poštovanje privatnosti i na poštovanje osobe, ali nikako ne treba da zbog jednog izdvojenog slučaja etiketiramo sve ostale, jer kao i u drugim poslovima, te i u samom životu - ima nas raznih.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar BGD

pre 1 godinu

Docice i to vreme koje dame silno prizeljkuju,a kada dodje bicete tuzne i same . Sve ovo sto se desava je za nadlezne institucije a najmanje za promociju sebe preko medija i od 1% praviti 90%. Tuzne i same!

zora

pre 1 godinu

Dostavljaci imaju telefon kupca koji im sluzi da nazovu kad su pred adresom da bi im se otvorila sekurizovana vrata, da im se javi kvar na putu i zakasnjenje isporuke, da im se otvori kapija gde nema interfona i ako je pas u dvoristu.....Nikada mi se to nije dogodiloa imam isporuke nekoliko puta mesecno.Nas narod se ne drzi na odstojanju sa dostavljacima,jednostavno smo nacija kod kojih je sve lako cemo. Prisni smo sa njima kao da nam je prvi komsija i zato se to dogadja. Dali slo im ne razmisljajuci zeleno svetlo.Kriv je nas mentalitet.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17