• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.08.2022

14:42

Vesić: Pokazali smo kako zajednički društvo, mediji i političari mogu da rešavaju ljudima probleme!

printscreen

Društvo

Vesić: Pokazali smo kako zajednički društvo, mediji i političari mogu da rešavaju ljudima probleme!

Podeli vest

Gostujući jutros na televiziji Pink u emisjij "Novo Jutro", član Predsedništva SNS i narodni poslanik Goran Vesić, govorio je koji su sve problemi rešeni poslednjih godinu dana u okviru rubrike "Reši problem"

Vesić je istakao da je kroz ovu rubriku, u saradnji sa televizijom Pink i Fondacijom za mlade grada Beograda "Gnezdo", puno građana dobilo pomoć koja im je bila potrebna, i da je na taj način pokazano kako zajednički društvo, mediji i političari mogu da rešavaju ljudima probleme.

"Mnogi ljudi su uspeli da reše svoje probleme upravo preko ove emisije, zato i mediji služe, da ukažu na problem onima koji mogu nešto da promene i pomognu. Ovime smo pokazali da politika treba da bude u službi građana i to jeste suština politike", rekao je Vesić.

"Fondacija "Gnezdo", za devet meseci svog postojanja, na čelu sa direktorkom Tanjom Popović, uspela je da uradi velike stvari. Uz pomoć Fondacije a na inicijativu Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija, završava se pet kuća u porušenim područijima na Baniji, Petrinji i Glini za naše ljude koji su svoj dom izgubili u strasnim zemljotresima pre dve godine, koje će u septembru biti gotove. Završili smo dve kuće u Sručinu, jednu za porodicu Jelić sa devetoro dece, a drugu za porodicu Bulović sa petoro dece koje nisu imale gde da žive.

"Gnezdo" je uz pomoć jedne kineske kompanije donirala tablete i računare za decu sa Kosova i Metohije. Fondacija je takođe obezbediti pomoć i porodici Gaćeša sa četiri bebe tako što će im obezbediti nameštaj koji im je potreban, dok ja kao što sam i obećao mesečno odvajam 25.000 od svoje plate narednih 18 godina. Tu je i porodica Savić koja je u poplavama izgubila dom, Fondacija je porodici iznajmila stan u Zemunu na godinu dana, obezbedila im je i nameštaj i sve što je neophodno ovoj petočlanoj porodici da nastavi sa normalanim životom", istakao je Vesić.

Direktorka Fondacije "Gnezdo", Tanja Popović istakla je:" "Fondacija", nisam samo ja, pored Gorana Vesića i televizije Pink, imamo puno kompanija koje su nam izlazile u susret. Posebno bih se zahvalila našim volonterima bez kojih ovo ništa ne bi bilo moguće”.

I dodala, kako je konkretno na predlog Jovane Jeremić, Fondacija "Gnezdo" na čelu sa Goranom Vesićem, organizovala humanitarnu izložbu slika za pomoć u lečenju malom Aleksandru Džavriću, dečaku iz Peći, kome je bilo potrebno lečenje matičnim ćelijama u Turskoj i koji je već primio svoju prvu terapiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija