• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.11.2022

20:00

KAKVA KAZNA ČEKA ĐAKE ZA MALTRETIRANJE PROFESORKE U ŠKOLI U TRSTENIKU? Skandal koji je uzdrmao Srbiju dobija epilog!

Printscreen

Društvo

KAKVA KAZNA ČEKA ĐAKE ZA MALTRETIRANJE PROFESORKE U ŠKOLI U TRSTENIKU? Skandal koji je uzdrmao Srbiju dobija epilog!

Podeli vest

Nemili slučaj nasilja u Tehničkoj školi u Trsteniku, kada je jedan učenik profesorki izmakao stolicu, drugi to snimao, dok je treći pustio klip na društvene mreže, uzburkao je javnost, a nadležni organi u školi čine sve što je u njihovoj moći da se počinioci adekvatno kazne, rekao je direktor Tehničke škole Milan Glidžić.

On je za Tanug podsetio da se incident, prvi takav u 26 godina njegove karijere, odigrao 9. novembra uveče za vreme šestog časa popodnevne smene, a da su već sutradan preduzeti prvi koraci kada su obavešteni svi nadležni organi, kao i da je na svu sreću profesorka dobro, iako je na bolovanju.

- Učenici su na nastavi, ali protiv njih je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak i nadam se da će mere protiv onih koji su snimali biti izrečene iduće nedelje - kaže direktor škole.

Očekuje i da će učenik koji izmakao stolicu biti kažnjen u roku od 15 dana.

Glidžić je rekao da je u pitanju takozvani treći nivo nasilja, za koji su predviđeni ukori sve do isključenja iz škole, o čemu odlučuje Nastavničko veće.

On je naglasio da za krivičnu prijavu škola nije nadležna već javno tužilaštvo ili policijska stanica, koji su o nemilom događaju blagovremeno obavešteni.

Glidžić napominje da u školi funkciniše Tim za borbu protiv nasilja koji je prošao sve edukacije.

Zamenik direktora Tehničke škole Nikola Tomović bio je dežurni nastavnik u večeri kada se nemili događaj dogodio.

- Nismo ništa čuli van učionice, a profesorka se nakon tog časa obratila za pomoć i slučaj je prijavljen Hitnoj pomoći i MUP-u - rekao je on.

Dodao da takvih slučajeva bahaćenja nije bilo ni u Tehničkoj školi, niti u nekoj drugoj u Trsteniku.

- Učenici su verovatno videli takve klipove na društvenim mrežama i poželeli da budu viđeni i poznati u društvu, ali tada prave i nepotrebne greške - naveo je Tomović.

Predsednk Aktiva direktora škola Trstenika Aleksandar Srećković najoštrije osuđuje nemili dogođaj.

- Očekujemo da nadležni organi najoštrije kazne vinovnike, a apelujemo i nadležne zakonodavce da promene regulativu i pooštre kaznenu politiku sa ciljem veće bezbednosti učenika i zaposlenih u prosveti - naveo je Srećković.

Pogledajte snimak.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Nisam siguran da ce biti adekvatno kaznjeni . Ako netko bude kaznjen to ce biti profesorica zato sto ih je prijavila . Oni su vec sada novi djaci u skoli ,beli dvor' kod Mitrovica.

Tužilac

pre 1 godinu

Da li je moguće da neko uopšte i pomišlja da je adekvatna kazna za ovog kretena ukor? Sve manje od momentalnog ibacivanja iz škole je još jedan šamar toj nastavnici i podstrek budućim nasilnicima da im niko ništa ne može. Državo spuštaj letvicu tolerancije i drakonski kažnjavaj čak i za mnogo manje ispade bahatih, nevaspitanih nasilnika. Ako se to hitno ne uradi uskoro u školi niko normalan neće ni pomisliti da radi ... Moja ćerka je zbog takvih izopačenih kretena naprasno odlučila da podnese otkaz u školi, spakovala je kofere i evo je 10 godina srećna i zadovoljna radi u školama u KINI, poštovana, cenjena i voljena kako od dece tako i roditelja i kolega.

vuk

pre 1 godinu

nikakva kazna ne pomaze...znam jednostavan nacin kako se mogu srediti problemi na nastavi pa samim tim i u skoli...postaviti kamere i nastava da bude lajv...pogotovu kada ucenik odgovara na casu...roditelji da mogu uzivo gledati sta se desava i koliko mu djete zna..ucenici bi bili kao bubice...garantujem

zoki

pre 1 godinu

Izbaciti ih iz škole i zabraniti upis u bilo koju drugu,najmanje dve godine.To vreme bi mogli da iskoriste za razmišljanje da li u budućnosti žele da postanu bolji ljudi ili će nastaviti da budu delikventi a kasnije i propalice.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija