• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/N. Marić

16.12.2022

07:00

TURSKA BOLNICA "MEDIPOL" DANIMA NIJE DOPUŠTALA PORODICI DA PREUZME TELO PREMINULOG MALIŠANA! Mrtvim detetom ucenjivali roditelje za 39.000 evra!

Informer

Društvo

TURSKA BOLNICA "MEDIPOL" DANIMA NIJE DOPUŠTALA PORODICI DA PREUZME TELO PREMINULOG MALIŠANA! Mrtvim detetom ucenjivali roditelje za 39.000 evra!

Podeli vest

Danijel Petrović, otac pokojnog Davida (10), tvrdi da je turska klinika odbila da mu preda sinovljev leš dok ne uplati još novca iako niko ne zna gde je potrošena pomenuta suma

Klinika "Medipol" u Istanbulu pet dana nije dopuštala roditeljima preminulog Davida Petrovića (10) iz Svilajnca da preuzmu njegovo telo, uz obrazloženje da će leš dečaka biti zalog za navodni dug od 39.000 evra!

Sumnjivo

Bilo je nerealnih troškova, koje ne umemo da objasnimo, kao i lekova za koje niko ne zna zašto su mu davali
Danijel Petrović

 

Kako za Informer tvrdi otac pokojnog dečaka Danijel Petrović, ovoj bolnici je za Davidovo lečenje od leukemije do sada uplaćeno 150.000 evra, ali lekari tvrde da postoji dodatni dug iako za to nisu dostavili nikakve račune. Srpska ambasada ih drži "pod lupom" jer postoji sumnja da je bolesno dete bilo žrtva prevare.

Računi

Iz Ambasade Srbije zahtevali su kompletnu dokumentaciju i sve račune, ali im to bolnica nije dala

Petrović objašnjava da je posle velikih peripetija telo njegovog sina juče stiglo u Srbiju zahvaljujući intervenciji Ambasade Srbije u Istanbulu. Kako navodi, iako su u "Medipolu" garantovali stoprocentno izlečenje njegovog sina, on je izdahnuo, a pored toga što su mu u ovojbolnici naplaćivali stvari koje je trebalo prema prvobitnom dogovoru da budu uračunate u uplaćeno lečenje, sada traže i dodatni novac.

- U Fondaciji na njegovom računu ima 22.900 evra, tako da nedostaje još 16.100. Tajnovacpripremili smo da uplatimo bolnici, pa kad sakupimo ostatak, onda da dobiju sve što traže. Međutim, iz naše ambasade su nam rekli da ne uplaćujemo ništa jer postoji sumnja da taj dug nije realan. Kada su tražili da odobre preuzimanje Davidovog tela, iz Ambasade Srbije su zahtevali kompletnu dokumentaciju i sve račune, ali im to nisu dali - priča Petrović.

Foto: Informer

Neobjašnjivi troškovi

Kako kaže, i tokom lečenja bilo je nerealnih troškova, koje niko ne može da objasni.

- Davali su mu neke lekove, niko ne zna zašto, a samo jedan, koji je navodno stigao iz Amerike, koštao je čitavih 40.000 dolara. Garantovali su da će mu taj lek pomoći, a njemu je posle njega stanje bilo mnogo gore. Naš sin, nažalost, transplantaciju nije dočekao, a iz ambasade kažu da će, ako ne dobiju dokaze za troškove lečenja, tužiti bolnicu - priča očajni otac.

Dok priprema sahranu za svog sina, Danijel kaže da ih bolnica nije ispoštovala čak ni u pronalaženju donora. Kako objašnjava, iako su im obećali da će ga obezbediti, na kraju su tražili da mu koštanu srž donira rođena sestra.

- Sve su radili kako bi bilo jeftinije za njih, a skuplje za nas. Kada je Davidova sestra, naša petogodišnja ćerka, trebalo da mu donira koštanu srž, iz bolnice su tražili da ona mesec dana provede u hotelu koji će dnevno koštati 50 evra i gde će imati tri obroka. Kada smo je doveli, smestili su je u neku sobu u okviru bolnice, bez ijednog obroka, a dan je koštao 120 evra. Morali smo da kupujemo hranu iz preskupih bolničkih restorana jer nisu dozvoljavali da izlazimo. Za mesec dana su joj jednom izvadili krv i ništa više. Mogla je doći u Tursku kad David bude spreman za transplantaciju, a ne da sedi u toj sobi toliko dugo, a da oni samo kucaju račune - priča Petrović.

Bez odgovora

Međutim, to nije sve.

- Onda su mi tražili da nabavljam neke granule. Sve sam kupovao iako su me u udruženju pacijenata ubeđivali da je to uračunato u bolničko lečenje. Sve je bilo uzaludno. Telo mog sina je nakon svega jedva stiglo kući, uz pomoć naše ambasade, a predsednik Aleksandar Vučić je lično poslao Vladin avion po moju ženu, ćerku i oca, koji su bili u Istanbulu, dok se David lečio - priča Danijel.

Informer je juče kontaktirao sa bolnicom "Medipol" u Istanbulu, ali oni do zaključenja ovog broja nisu dostavili odgovore na pitanja koja smo im postavili u vezi sa ovim slučajem. Kako kažu, spremaju zvanično saopštenje povodom ovog slučaja.

Foto: Informer

Fondacija: obustavljeno do daljeg

Iz Fondacije "Budi human" kažu da novac neće uplaćivati bolnici "Medipol" u Istanbulu dok ne dobiju saglasnost roditelja.

- Kada je David preminuo, roditelji su nas zvali i dali saglasnost da uplatimo sumu od 22.000 evra, koja je bila na računu. Međutim, ubrzo posle toga ponovo su zvali i rekli da sve obustavimo i da ne uplaćujemo ništa dok se ne izvrše određene provere - rekla je Ljiljana Kuzmanović iz Fondacije "Budi human".

Danas sahrana

David Petrović biće sahranjen danas u 13 časova na lokalnom groblju u Svilajncu. Telo je u utorak, avionom koji je obezbedila Vlada Srbije, u saradnji sa našom ambasadom u Turskoj, stiglo u Srbiju u pratnji majke, mlađe sestre i dede. Na aerodromu ih je sačekao neutešni otac.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17