• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.12.2022

14:25

10 MILIONA EVRA ZA PROŠIRENJE PROIZVODNJE! STADA nastavlja sa ulaganjem u nove pogone i modernizaciju poslovanja u Srbiji

Hemofarm

Društvo

10 MILIONA EVRA ZA PROŠIRENJE PROIZVODNJE! STADA nastavlja sa ulaganjem u nove pogone i modernizaciju poslovanja u Srbiji

Podeli vest

Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona, jedan od deset najvećih izvoznika u Srbiji, ulaganjem od 10 miliona evra za rekonstrukciju i nabavku nove proizvodne opreme, proširuje svoj portfolio i započinje proizvodnju svetski poznatog brenda „Nizoral“, šampona protiv peruti.

STADA Grupa je 2019. godine kupila proizvodni portfolio „Nizoral“ šampona od kompanije Johnson&Johnson i donela odluku da proizvodnju ovih svetski poznatih brendova prebaci u proizvodni pogon Hemofarma u Šapcu. Odobrena investicija u vrednosti od 10 miliona eura iskorišćena je za rekonstrukciju starog odeljenja pakovanja blistera, kao i za nabavku proizvodne opreme za čak pet novih linija, čime se dodatno proširio proizvodni portfolio tečnih formi ove kompanije.

Prva faza rekonstrukcije završena je u junu 2022. godine, kada su proizvodne linije puštene u rad, a prilikom današnjeg obilaska proizvodnje, Hesus Korčero Romero, Viši potpredsednik STADA Grupe za Globalne Operacije, istakao je značaj i vrednost ove investicije:

Foto: Hemofarm

Hesus Korčero Romero

„Cilj naših globalnih operacija je da postanemo vodeći dobavljač, tačan svakog trenutka, kako bismo napredovali na svim tržištima na kojima poslujemo. Decenije uspešnog poslovanja naučile su nas da za rast i bolje poslovanje moramo da maksimiziramo naše kapacitete i da ulažemo u najbolje tehnologije na pravim lokacijama, pokazujući time našu spremnost da se prilagođavamo zahtevima lokalnih tržišta i globalnim uslovima poslovanja. Ova investicija će dodatno uticati na jačanje liderske pozicije STADA Grupe, ne samo na lokalnom i regionalnom tržištu gde Hemofarm posluje, već i na ostalim tržištima sveta. Nakon kompletne rekonstrukcije, pogon će imati tri linije za proizvodnju tečnosti, tri linije za istakanje tečnosti u bočice, jednu liniju za istakanje tečnosti u kesice, a što je još važnije, otvara priliku i za nova radna mesta,“ rekao je Hesus Romero.

Foto: Hemofarm

Dejan Ivanović i Hesus Korčero Romero

Do sada je završena validacija pet različitih formulacija Nizoral šampona 2%, a u decembru je počela izrada optimizacione serije Nizoral šampona 1%.

„Rad na ovom projektu bio je izuzetno zahtevan. Pogon koji je rekonstruisan nalazi se u „srcu“ fabrike, pa je bilo potrebno obezbediti i nesmetan svakodnevni rad, pored rekonstrukcije preko 1.000 m2 prostora koji je povezan sa ostatkom proizvodnje. Požrtvovanost i iskustvo, kako zaposlenih u proizvodnji, tako i u menadžmentu doveo je do uspešne realizacije, i u roku od šest meseci (koliko je obično potrebno samo za jednu liniju) uspešno je pušteno u pogon čak pet novih mašina. Nakon kompletne rekonstrukcije, ukupan proizvodni kapacitet će iznositi 30 miliona pakovanja tečnih formi,“ ocenio je Dejan Ivanović, direktor operacija Hemofarm Grupe.

Trenutno se u Hemofarm fabrici u Šapcu proizvodi 7 miliona pakovanja tečnih formi a kada se završe svi transferi ove investicije, godišnja proizvodnja će iznositi 37 miliona pakovanja tečnih formi, dok dostizanje punog kapaciteta proizvodnje, otvara prostor i za nova radna mesta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija