• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

09.01.2023

11:55

KORONAVIRUS I GRIP NE PRAZNUJU! Dr Bekić objašnjava da se pogoršava epidemiološka situacija: Evo šta se može očekivati

Društvo

KORONAVIRUS I GRIP NE PRAZNUJU! Dr Bekić objašnjava da se pogoršava epidemiološka situacija: Evo šta se može očekivati

Podeli vest

Doktor Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac rekao je da je poslednjih dana došlo do jednog umerenog pogoršanja epidemiološke situacije, u decembru mesecu smo imali 400, 500 ili 600 inficiranih kovid pacijenata, a ti brojevi su počeli da rastu posle Nove godine, tako da su nekad dolazili čak i do 1500

Ni koronavirus, ni druge respiratorne infekcije, kao ni grip, u prethodnim danima nisu praznovali niti su mirovali. Povećan je broj pacijenata sa simptomima sličnim gripu, a epidemiološki smo u periodu povećanja cirkulacije i korona virusa.

Doktor Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac rekao je gostujući u Jutarnjem dnevniku da je poslednjih dana došlo do jednog umerenog pogoršanja epidemiološke situacije, u decembru mesecu smo imali 400, 500 ili 600 inficiranih kovid pacijenata, a ti brojevi su počeli da rastu posle Nove godine, tako da su nekad dolazili čak i do 1500.

- Zato raste i broj pacijenata u kovid bolnicama, njih je negde oko 250, a 24 osoba je na respiratorima, a svakog dana premine po pet, sedam, a jedan dan je preminulo čak i 10 osoba. Povećan je broj pacijenata u respiratornim ambulantama - naveo je Bekić.

Foto: printscreen

Prema njegovim rečima, najviše zabrinjavaju stariji građani koji imaju teže kliničke slike i oni često završe u kovid bolnici.

Dodao je da je manje inficirane dece, jedno do dvoje nedeljno.

Ocenio je da će tokom januara rasti broj zaraženih od kovida i da je ovaj sadašnji skok broja obolelih posledica proslave Nove godine.

Bekić kaže da je imunizacija vidno usporena u Srbiji i da je oko dva posto stanovništva dobilo četvrtu i petu dozu vakcine iako je država obezbedila sve.

Napominje da je možda veće interesovanje za vakcinu protiv sezonskog gripa i kako dodaje još nije kasno da se građani vakcinišu.

- U prethodne dve godine nismo imali toliki talas pacijenata sa gripom, ali sada se može očekivati - kaže Bekić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija