• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.01.2023

07:00

NIJE SLUČAJNO ŠTO JE MAJKA OSTAVILA BEBU BAŠ ISPRED OVE ZGRADE U KRAGUJEVCU! Pojavili se novi detalji, nije joj prvi put, tu živi... ALI, ZA ŠTA VAM JE DETE KRIVO?!

printscreen

Društvo

NIJE SLUČAJNO ŠTO JE MAJKA OSTAVILA BEBU BAŠ ISPRED OVE ZGRADE U KRAGUJEVCU! Pojavili se novi detalji, nije joj prvi put, tu živi... ALI, ZA ŠTA VAM JE DETE KRIVO?!

Podeli vest

Gabrijela P. (22) iz Kragujevca uhapšena jer je u pola noći ostavila jednogodišnju devojčicu ispred zgrade u kojoj otac deteta živi sa drugom ženom

Devojčica stara oko godinu dana pronađena je u noći između ponedeljka i utorka u kolicima na trotoaru u Zmaj Jovinoj ulici 14 u Kragujevcu! Dete je oko 2.45 pronašao prolaznik Miloš Sečivanović (23), student iz Čačka. Odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć, koja je devojčicu prevezla u Klinički centar na preglede, a Centar za socijalni rad smestio ju je u hraniteljsku porodicu.

Policija je uhapsila majku devojčice Gabrijelu P. (22) iz Kragujevca jer je utvrđeno da je ona ostavila dete ispred zgrade u kojoj živi njen otac sa drugom ženom!

Već se dešavalo

Stanari zgrade broj 14 u Zmaj Jovinoj, ispred koje je pronađena devojčica, kažu da ovo nije prvi put da majka ostavlja dete baš kod njihovog ulaza. Kako navode, posredi su neraščišćeni porodični odnosi, čija je žrtva upravo jednogodišnja beba.

- Naš komšija, koji ima tridesetak godina, živi ovde sa ženom i decom, ali često ga traži devojka od 20 i kusur godina i ostavlja bebu u našem ulazu. Kako čujemo, ona hoće da on vidi to dete, a on ga, po svemu sudeći, ne priznaje ili ne želi da ga viđa... Ipak, sad je preterala, ostavila je bebu ispred zgrade da se smrzava. Pre dva meseca ju je ostavila u hodniku. Kada shvati da se ništa ne dešava, ona se vrati po dete, tako je bilo nekoliko puta - priča za Informer jedan od komšija iz zgrade gde je pronađeno dete.

Kako pričaju, prazna kolica su juče ceo dan stajala ispred zgrade, ali komšija kod koga je Gabrijela P. dolazila nije reagovao.

- Policija je pregledala snimak sa sigurnosne kamere, ali niko nije ni prišao tim kolicima. Taj čovek nije hteo ni da siđe da ih pomeri. Ni ne znamo da li je dete njegovo, nama je samo tužno da gledamo kako to malo stvorenje ostavljaju na ulazu kao da je igračka - kazala je jedna komšinica.

Samo-samcato

Mladić koji je pronašao dete kaže za Informer da mu je bilo neobično što u to doba noći stoje dečja kolica nasred trotoara.

- Video sam kolica i dete koje sedi i ćuti. Pomislio sam da su joj majka ili otac u blizini, ali nije bilo nikoga. Pokušao sam da tražim pomoć, gledao sam po okolnim ulicama da nema nekoga. Ali nikoga nisam video, samo dete u kolicima na vetru i kiši! Obuzeli su me tuga, strah i neverica! Ona je sve vreme bila mirna... U kolicima nije bilo nikakve hrane, niti igračaka. Kada sam shvatio da je dete ostavljeno, pozvao sam policiju, koja je brzo došla. Tada sam se pozdravio sa devojčicom, a ona je tek tada počela da plače. Voleo bih da znam da je dete dobro, da normalno odrasta i da mu se više nikada ovako nešto neće desiti. Voleo bih da je vidim u nekim lepšim okolnostima - kaže Miloš.

Interes deteta


Iz Policijske uprave Kragujevac kažu da je o ovom slučaju obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i da je dalje postupanje u ovom slučaju u nadležnosti Centra za socijalni rad "Solidarnost". U ovoj ustanovi kažu da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i da je dobrog zdravstvenog stanja. Naglašavaju da će u nastavku rada na ovom slučaju preduzeti sve neophodne mere iz svoje nadležnosti, u najboljem interesu deteta.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14