• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

31.07.2024

20:00

"Gazda me izbacio iz stana, jer u papučama hodam po kući!" Šok priča jednog Srbina: I policiji bilo žao momka

Shutterstock

Društvo

"Gazda me izbacio iz stana, jer u papučama hodam po kući!" Šok priča jednog Srbina: I policiji bilo žao momka

Podeli vest

Nije nepoznanica da je danas teško naći stanodavca koji održava stan i nameštaj u njemu, drži normalnu cenu i ima ljudski pristup prema svojim podstanarima. Ipak, kada čujete priču, kakva se sada pojavila na društvenim mrežama, ostaćete potpuno šokirani činjenicom da i takvi ljudi postoje.

Jedan momak iz Srbije imao je jako neprijatan susret sa stanodavcem kada je trebalo da mu plati kiriju za tekući mesec. Stanodavac ga je izbacio iz stana jer su on i njegov brat po parketu nosili papuče.

Mladić nije mogao da se čudom načudi neobičnoj, i blago rečeno užasnoj situaciji u kojoj se našao, te je rešio da svoje iskustvo podeli na Redditu, a mi vam ga prenosimo u celosti:

- Pozdrav drugari, juče sam imao jednu od najluđih situacija u životu, pa moram sa nekim da podelim. Izvinjavam se na dugačkom postu unapred. Brat i ja smo se uselili u stan pre 2 meseca i sve je uvek bilo plaćeno redovno, čak smo i ranije davali kiriju svaki mesec. Juče je gazda došao sa sinom po kiriju, ušao u stan, video da smo u papučama i rekao nam "Zašto šetate u papucama u mom stanu da mi ostetite parket?" Mi nismo mogli da verujemo sta on prica i bili smo u fazonu neće nama niko naređivati kako ćemo šetati po stanu koji redovno plaćamo. To se gazdi nije svidelo I rekao nam je: "E ako je tako, sad pakujte stvari I mrš iz mog stana momentalno." U tom trenutku nastaje opšti haos. On nam govori kako se neće pomeriti dok mi ne izbacimo sve stvari iz stana. Sve se to dešavalo oko podne, a brat i ja radimo od 14h i sve vreme ih molimo da nas puste bar na posao I da ćemo se iseliti i da ni mi ne želimo da ostajemo u stanu više. Na to on kaže: "Slobodno vi idite na posao, ja ću stan zaključati, a vi kada nađete novi stan mi se javite da vam otključam da uzmete stvari. Sada ispred mene da ste spakovali sve dragocenosti I da ste izašli iz stana odmah" Tu već i brat i ja počinjemo da gubimo razum, i kreće svađa i vređanje. U jednom trenutku gazda meni kaže "tebe ću u crnim kesama iz stana izbaciti", ja poludim, krećem da ga vređam i on kao "e nećeš ti mene psovati, sad zovem policiju"; Rek'o zovi brale jedva čekam da dođu. Uzgred budi rečeno, brat i ja smo košarkaši od 2 metra, gazda je starija osoba od 75 godina i 160 cm, a sin mu je lik koji ništa ne sme sa svojih 40 godina da kaže protivrečno ocu. Pozove on policiju, I tek tada kreće da vređa I podjebava, ne da nam da pakujemo stvari, smeta nam, neće da ustane, dobacuje gluposti za koje bi šamari padali samo da je mlađi. Više puta sam mu vrištao u facu, sreća pa je brat uzeo da mene šamara I udara samo da se smirim pošto je i on video da se spremam da naudim ovom ludaku.

Posle 30-ak minuta se pojavljuje policija. Brat i ja smo prvi put za 30 i kusur godina života imali susret i razgovor za policijom. Nikad privođeni, sve čisto, živimo normalno, mirno, sportski, radimo puno radno vreme... Ovaj stariji policajac je ispitivao gazdu, a mlađi dečko koji je sa strane stajao je u jednom trenutku krenuo da umire od smeha i izašao je na terasu da se smiri jer nije mogao da veruje da nas covek izbacuje iz stana zato sto šetamo u papučama po parketu. Stariji policajac je onda gazdi rekao: "Gospodine ja sam oženjen, sa dvoje dece i živim kao podstanar. Momci nisu ništa pogrešno uradili, vi kršite zakon trenutno". To se gazdi nikako nije svidelo, i on je i dalje zahtevao da nas policija uhapsi i da nas izbaci iz stana. Policajac je pokušavao da objasni dedi da krši sve moguće zakone. Brat i ja smo izvadili i "ugovor" koji nije overen, i pitali ga zašto nema pečat i da li je platio porez na kirije koje smo do sad platili. Naravno nije imao odgovor na to.

Sve ovo je trajalo par sati. Policajci već deseti put objašnjavaju gazdi da nije u pravu i da mora da ode, a deda ih ne šljivi ni 2% i samo gura po svom. Kad je već video da je u ćorsokaku, gazda kaze policajcima: "Koji to zakon meni zabranjuje da ja budem u mom stanu, neću da odem dok se oni ne isele". Na to stariji policajac, koji već vidi da je deda nerazuman, kaže: "Gospodine, jedino što mogu da uradim je da vas sada uhapsim, pošto je svaki zakon na strani momaka trenutno". Gazda ni na to ne reaguje, i smatra da je on iznad zakona i da može da radi šta hoće u njegovom stanu. Brat i ja krećemo da forsiramo priču kako i mi sada jedva čekamo da se iselimo, i kako nam samo treba par dana da se organizujemo, a ne možemo ništa dok su gazda i sin u stanu. Sa policajcima smo se onda dogovorili da otkazni rok bude 15 dana, pred njima smo dali pare unapred gazdi da ne bude nekih problema. Čak i kada smo se na kraju sve dogovorili, gazda je pokušavao da pravi žrtvu od sebe: "Sad ćete vi mene, penzionera, da izbacujete iz mog stana, kako vas nije sramota?" Na to stariji policajac kaže da je prevršio svaku meru, i da će ga uhapsiti ako ne napusti stan odmah.

I za kraj... Sin koji je sve vreme ćutao i klimao glavom se javlja za reč I govori sledeće: "Pa ljudi, vi znate da mi njih sad ne smemo da ostavimo u stanu, znate i sami da će oni sad 15 dana zaredom praviti žurke i da će nam razbiti ceo stan". Brat i ja se taman smirili kad ovaj izjavi ovakvu glupost. Krećemo da se deremo na njega, kako te nije sramota tako nešto da kažeš, sve u stanu u savršenom redu 2 meseca a on pravi od nas budale. Policajcima isto preko glave ove situacije, kreću da izbacuju gazdu i sina. Sin pruža ruku mom bratu da se pozdravi, on mu je stegne ispred policajaca i kaze "Treba da te bude sramota za ovaj glupi komentar na kraju, kakav je to način?" Ovaj se izvinjava, i polako izlaze svi iz stana.

Izvinite na dugom postu. Šta sada činiti? Da li da tužimo gazdu ili da se samo iselimo i ostavimo budalu na miru?"

Usledio je niz komentara koji su posavetovali mladića šta bi trebalo da uradi, i iako je među njima bilo onih koji su podržavali ideju o tužbi, bilo je više onih koji su rekli "bilo, prošlo, samo se skloni".

Šta biste vi uradili u ovakvoj situaciji?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Bandović veruje: Spremni smo na sve protiv Ajaksa!
Fudbal

Bandović veruje: Spremni smo na sve protiv Ajaksa!

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je pred revanš meč protiv Ajaksa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope da je njegova ekipa spremna na sve i da će se četvorostrukom prvaku Evrope suprotstaviti timski i disciplinovano.

31.07.2024

21:40

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21