• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.07.2024

19:10

Hitno! NATO zemlja planira masovnu evakuaciju stanovništva! Videli šta se dešava u Ukrajini, pa doneli radikalnu odluku!

Reuters

Vesti

Hitno! NATO zemlja planira masovnu evakuaciju stanovništva! Videli šta se dešava u Ukrajini, pa doneli radikalnu odluku!

Podeli vest

Poljska priprema plan za masovnu evakuaciju građana u slučaju da dođe do rata, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Poljske Tomaš Semonjak za televiziju Polsat, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, Varšava priprema poseban zakon o civilnoj odbrani i upravo u njega će ući odredbe o masovnoj evakuaciji. Na zakonu rade MUP i Ministarstvo odbrane zemlje, a odredbe o masovnoj evakuaciji baziraće se, između ostalog, i na iskustvu Ukrajine tokom SVO. 

Semonjak je otkrio i da Poljska planira da godišnje izdvaja 0,15 odsto BDP-a na civilnu odbranu, uključujući i oko 1,5 milijardi dolara za izgradnju skloništa.

Takođe, kako je rekao, trenutno se radi i na stvaranju posebnog, zaštićenog sistema za komunikaciju u okviru vlade, kao i na sistemu za alarmiranje u slučaju vanrednih situacija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka
Politika

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka

Nakon što je iz Opštine Štrpce saopšteno da je osoba sa inicijalima S.I, koja se predstavila kao novinar, bez dozvole i saglasnosti prisustvovala i snimala sastanak predstavnika opštine i meštana sela Gornja i Donja Bitinja, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić upozorio je da se protiv njega, kao i protiv opštine, vodi hajka od strane onih čije su, kaže, politike štetne po srpski narod na Kosovu.

31.07.2024

20:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21