• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2024

21:00

Iskusna stjuardesa otkriva zašto u avionu treba nositi naočare za sunce! Ovo će vas iznenaditi

Shutterstock

Putovanja

Iskusna stjuardesa otkriva zašto u avionu treba nositi naočare za sunce! Ovo će vas iznenaditi

Podeli vest

Iskusna stjuardesa Medison Purdi otkrila je zašto bi trebalo da nosite naočare za sunce za vreme leta avionom, posebno ako putujete na udaljene destunacije.

Stjuardesa Medison Purdi je podelila nekoliko saveta za borbu protiv džet lega, koji bi trebali da pomognu da se osećate sveže nakon dugog leta, kao i da se telo bez problema prilagodi  novoj vremenskoj zoni.

Naime, putovanja u druge vremenske zone često mogu da poremete unutrašnji sat i da izazovu džet leg , posebno stanje umora kada se poremeti prirodan ritam dana i noći na koji je naše telo naviklo.

Foto: Shutterstock

 

 

Jedan od najboljih saveta stjuardese je da tokom putovanja nosite naočare za sunce.

- Nošenje naočara za sunce po dolasku u novu vremensku zonu je dobar trik da se smanji prekomerno izlaganje dnevnoj svetlosti, a posebno se preporučuje nošenje naočara za sunce tokom putovanja od aerodroma do smeštaja. Ovo bi trebalo da pomogne vašem telu da se prilagodi lokalnom vremenu i da se opustite bez naprezanja očiju -  savetuje Medison.

Foto: Shutterstock

 

Drugi njen savet je da podešavanjem telefona možete postići sličan efekat na telo kao i kad koristite naočare za sunce.

Ona kaže da je jedan od glavnih uzroka džet lega poremećaj prirodnog ciklusa spavanja.

- Da biste ovo sprečili, podesite podešavanja na telefonu da automatski isključe plavo svetlo nakon određenog vremena. Plavo svetlo, slično prirodnom dnevnom svetlu, prevari vaše oči da ostanu budne i otežava opuštanje i spavanje - rekla je stjuardesa.

Foto: Shutterstock

 

Ona je dodala i da kada putujete od zapada prema istoku, vremenska razlika utiče na džet leg i izaziva problem sa spavanjem.

Da biste to sprečili Medison savetuje da počnete da prilagođavate raspored spavanja nedelju dana pre putovanja tako što ćete svake noći ići u krevet sat ranije.

Ovo će vam pomoći da se lakše pripremite za novu vremensku zonu i da se osećate sveže kada stignete na odredište.

Na kraju, Medison savetuje putnicima da peru zube tokom leta. Naime, pasta za zube pruža osećaj svežine koji pruža brz nalet energije i privremeno eliminiše umor, prenosi Lad Bible.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jovanov dao Miroslavu Aleksiću brutalan odgovor: Mi hoćemo modernizaciju, a vi hoćete vraćanje u pećinsko doba!
Politika

Jovanov dao Miroslavu Aleksiću brutalan odgovor: Mi hoćemo modernizaciju, a vi hoćete vraćanje u pećinsko doba!

Šef poslničke grupe SNS Milenko Jovanov replicirao je danas, tokom prepodnevnog dela sednice Narodne skupštine, narodnom poslaniku Miroslavu Aleksiću koji je govorio o resursima, poljoprivredi, industriji... Poručio je da su na čelu protesta protiv litijuma likovi koji su govorili da je vlast posekla 40 odsto drveća u Srbiji, da su satanisti i da počinje borba protiv satanizma.

31.07.2024

15:32

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21