• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/I. M.

28.07.2024

11:00

(VIDEO) Dragačevke traže dobrog trubača! Pesmu imaju, biće i para!

Privatna arhiva

Vesti

(VIDEO) Dragačevke traže dobrog trubača! Pesmu imaju, biće i para!

Podeli vest

Bliži se Sabor trubača u Guči, a grupa žena iz Dragačeva željno iščekuju da im se javi bar jedan koji će moći da ih prati!

Otkada su nastupile u revijalnom delu izbora pesme za Evrosong i pokidale prepevom dobro poznatog hita grupe ABBA, članice pevačke grupe "Dragačevski vez" stekle su neslućenu slavu ali ne u izvornom pevanju.

Svuda ih zovu na nastupe i traže da pevaju upravo pesmu koja je oduševila publiku, a koje Dragačevke izvode uz trubačku pratnju virtuoza na trubi Dejana Petrovića.

Međutim, ni posle nastupa na nekoliko manifestacija, pesmu "Mani, mani" nijednom više nisu izvele!

- Dejan Petrović je neponovljiv i mi sve vreme tražimo trubački orkestar koji bi na nastupima mogao da nas prati. Trenutno smo u pregovorima sa jednim mladim kapelnikom iz Lučana koji ima svoj trubački sastav i koji bi mogao sa nama da putuje na nastupe – kaže Nadežda Zlatić (80), vođa ženske pevačke grupe iz Lučana koja ima šest članica.

- Od marta do danas smo nastupale na brojnim festivalima izvornog stvaralaštva i nema gde nas nisu molili da pevamo tu pesmu, ali morale smo da odbijemo. Jednostavno. bez trubačke pratnje to nije to – kaže Nadežda, inače penzionisana profesorka matematike.

Da se podsetomo kako su pevale na velikoj sceni RTS u revijalnom delu Evrovizije: 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Patrijarh Porfirije o stradanju Srba u selu Velika: Ne sudimo nikome, sabrali smo se da se pomolimo!
Politika

Patrijarh Porfirije o stradanju Srba u selu Velika: Ne sudimo nikome, sabrali smo se da se pomolimo!

Patrijarh Porfirije boravi u manastiru Đurđevi Stupovi u Beranama, kako bi se sa okupljenim vernicima pomolio i odao počast stradalima u selu Velika i gornjepolimskim selima, koje su pre 80 godina, na današnji dan, masakrirali pripadnici 7. SS dobrovoljačke brdske divizije Princ Eugen koje su činili Hrvati i Nemci i 21. SS brdske divizije Skenderbeg koje su činili Albanci.

28.07.2024

12:13

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set