• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.01.2023

23:10

PUTNICI OVO NE ZNAJU, ČAK JE OSAM STVARI KOJE BESPLATNO MOŽETE DOBITI U AVIONU!? I imate pravo na njih

Društvo

PUTNICI OVO NE ZNAJU, ČAK JE OSAM STVARI KOJE BESPLATNO MOŽETE DOBITI U AVIONU!? I imate pravo na njih

Podeli vest

Osoblje u avionu je pojasnilo šta sve putnici mogu da dobiju besplatno ukoliko putuju avionom

Jedan turistički portal objavio je spisak stvari koje možete besplatno da dobijete na letu jeftinijom, tj. ekonomskom klasom, a za koje verovatno niste znali. Stjuardi i stjuardese otkrili su šta sve možete da dobijete besplatno na letu, a sve što treba je da zatražite od njih. Što let duže traje, dostupno je više stvari koje će vam osigurati udobnost tokom putovanja.

Set za udobnost

Na dugim letovima, aviokompanije svim putnicima mogu da ponude kozmetičke torbice s putnim papučama, maskom za spavanje, četkicom za zube i čepićima za uši. U tim setovima nećete naći luksuzne kreme za ruke koje su rezervisane za putnike u prvoj klasi, ali sigurno će vam dobro doći na dugom letu.

Flaša vode

Na svakom letu uvek možete besplatno da zatražite čašu vode, a često možete da dobijete i čitavu flašu vode. Da li ćete je dobiti ili ne zavisi od zaliha na letu, ali nema razloga da ne pitate.

Ćebe i jastuk

Bez obzira na dužinu leta, uvek možete da zatražite ćebe kada letite avionom. Naime, temperatura u avionu može biti vrlo niska, zato je ćebad uvek spremna ako je nekome hladno, dakle, samo morate da pitate. Ako letite noćnim letom, možete da zatražite i jastuk.

Set za prvu pomoć

Svi komercijalni avioni moraju da budu opremljeni setovima prve pomoći koji sadrže osnovne stvari, poput zavoja, gaza, antiseptičkih maramica i sredstva za ispiranje rana. Ako vam se dogodi nezgoda na letu, samo morate da obavestite stjuardesu i ona će vam doneti sve što vam treba.

Lekovi

Manje je poznato da na letovima možete da zatražite i lekove za razne zdravstvene probleme - od bolova i temperature do dijareje. Naravno, reč je o osnovnim lekovima koji se ne izdaju na recept, a ukoliko, na primer, patite od glavobolje, slobodno možete da zatražite stjuardesi tabletu protiv glavobolje i ne morate da trpite do sletanja.

Slušalice

Poneli ste slušalice koje nisu kompatibilne s uređajima u avionu? Uvek možete da zatražite besplatne slušalice, ali, naravno, morate da budete svesni da one dostupne na letu ekonomskom klasom neće biti vrhunac kvaliteta, poput onih iz poslovne klase koje izoluju buku.

Zanimacije za decu

Deca znaju da postanu nervozna na letu, a u tom slučaju možete da pokušate da pitate osoblje imaju li knjige ili bojanke za njih jer neke aviokompanije nude ovu vrstu zabave za decu.

Dodatne grickalice i piće

Na kratkim letovima obično se ne služi čitav obrok, nego samo grickalice. Međutim, ako ste još gladni, pokušajte da pitate stjuardese da li možete da dobijete još jedan paket. Naravno, ovo će se takođe razlikovati od kompanije do kompanije, ali nikad ne znate. I za kraj, stjuardi i stjuardese dali su važan savet vezan za besplatna pića koja dobijete na letu, a da ih ne tražite. Ako ste popili besplatno piće i zatražite još jedno, prvo proverite da li se plaća, da se ne dovedete u neprijatnu situaciju.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Jokanović brutalan! Zabrinut sam za Partizan, ali kada je vaš - vodite ga onda!
Partizan

Jokanović brutalan! Zabrinut sam za Partizan, ali kada je vaš - vodite ga onda!

Bio sam srećan i zadovoljan dok sam bio u klubu sa generalnim sekretarom Gordanom Petrićem, sportskim direktorom Ivanom Tomićem, potpredsednikom Batom Mirkovićem. Mi smo ista generacija i smatrali smo Partizan našim, a onda su nam objasnili da nije naš nego njihov. Pa smo rekli – kad je vaš, vodite ga, a mi ćemo se baviti nekim drugim stvarima, kaže Slaviša Jokanović (55), proslavljeni fudbaler crno-belih.

04.05.2024

12:26

Planeta

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!
NEMA KONKURENCIJU

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!

MiG-41 će postati prvi avion 6. generacije na svetu, navode ruski mediji. Stručni portali i analitičari čak najavljuju da Rusi razvijaju „elektromagnetno pulsno oružje“ menjajući taktiku ratnih operacija.Prema članku iz ruskih medija, „mnoge zemlje su najavile dizajn aviona šeste generacije, poput SAD, Južne Koreje, pa čak i Turske, ali Rusija sa ovakvim najavama prevazilazi sva očekivanja”.

04.05.2024

09:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija