• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Antonić

31.01.2023

16:59

POBEDA! SLUŽBA HITNE POMOĆI OSTAJE U BATAJNICI! Nakon oštre reakcije opštine Zemun oglasilo se Ministarstvo zdravlja!

RINA

Društvo

POBEDA! SLUŽBA HITNE POMOĆI OSTAJE U BATAJNICI! Nakon oštre reakcije opštine Zemun oglasilo se Ministarstvo zdravlja!

Podeli vest

Nakon što je Gradska opština Zemun uputila oštar protest i urgenciju Ministarstvu zdravlja zbog najavljenog ukidanja Službe hitne pomoći na lokaciji Ulica Jovana Brankovića broj 3 u naselju Batajnica, predsedniku opštine stiglo je obaveštenje da je ovaj problem rešen.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević uputio je protest i izraze nezadovoljstva osim Ministarstvu zdravlja i premijerki Ani Brnabić jer, kako kaže, segment neodložne medicinske pomoći građanima nikako ne sme biti uskraćen. 

Opština je apelovala da se ovaj vid medicinske pomoći stanovnicima Batajnice i Zemuna unapredi, ili barem ostane na istom nivou, nikako ukine, jer bi to značilo da ima povlašćenih i građana drugog reda. 

- Svaki građanin Srbije, kao i strani državljanin i lice bez državljanstva koje je stalno nastanjeno ili privremeno boravi u Republici Srbiji, ima pravo na zdravstvenu zaštitu, u skladu sa zakonom, i dužnost da čuva i unapređuje svoje i zdravlje drugih građana, kao i uslove životne i radne sredine, zato Gradska opština Zemun zahteva od ministarke zdravlja dr Danice Grujičić, državnih sekretara i pomoćnika da uvaže zahteve građana Zemuna - piše u urgenciji opštine.

Odmah nakon ovako oštre reakcije iz opštine Zemun, oglasilo se Ministarstvo zdravlja pismom upućenim predsedniku opštine Gavrilu Kovačeviću.

- Poštovani gospodine Kovačeviću, imajući u vidu dopis koji ste nam uputili, kao i činjenicu da su u međuvremenu obezbeđeni uslovi za nesmetano obavljanje delatnosti Službe hitne pomoći na lokaciji Jovana Brankovića 1, ambulanta "Batajnica", obaveštavamo vas da će ova ambulanta nastaviti sa noćnim radom 1. februara 2023, od 19 časova.

Foto: printscreen

Dopis koje je Ministarstvo zdravlja uputilo predsedniku opštine

 

Odmah nakon lepih vesti iz Ministarstva, oglasio se i predsednik opštine.

- Imajući razumevanja za potrebe građana Batajnice i okoline od petka smo urgirali i tražili način da se odluka Ministarstva zdravlja promeni, jer je veoma važno da svi naši građani, građani Zemuna imaju pravo na adekvatnu medicinsku pomoć.
U tom kontekstu vodimo borbu i radimo na projektu izgradnje nove ambulante u Batajnici i molimo Ministarstvo da odobri sredstva za projektovanje rekonstrukcije glavne zgrade Doma zdravlja Zemun i odeljenja u Starom uredu koja potražujemo već nekoliko godina -
rekao je Kovačević.

Foto: GO Zemun

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan

pre 1 godinu

Rešenjem zdravstvene inspekcije zabranjen je rad u poslovnim prostorijama koji nije u skladu sa zakonom. Zabrana se odnosila na prostorije u kojima se obavi jedan pregled dnevno, a koji se nalaze na sasvim drugim mestima i gde nema potrebe za angažovanjem zdravstvenih radnike već te ambulante služe za neke druge svrhe zbog čega će biti podnete krivične prijave protiv odgovornih. Rešenje koje je zdravstvena inspekcija donela se nije ticalo ove ambulante, ali neko svesno sve ovo radi. Iz kojih razloga, vreme će pokazati... https://twitter.com/PokretM/status/1620341958601506816/photo/1

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija