• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovoonline.rs

06.02.2023

23:37

Manastir Visoki Dečani: Lažni sveštenik iz Albanije pokušao sa snimi provokativni video u svetinji

Društvo

Manastir Visoki Dečani: Lažni sveštenik iz Albanije pokušao sa snimi provokativni video u svetinji

Podeli vest

Manastir Dečani saopštio je na svom profilu na Tviteru da je sprečen pokušaj lažnog sveštenika iz Albanije N. Džufke da u manastiru snimi provokativni video sa nacionalnističkim sadržajem i da je o tome obavešten KFOR.

Džufkine tvrdnje iznete u kosovskim medijima na albanskom jeziku da je iz Dečana "izbačen smao zato što je Albanac" odbačene su kao manipulacija, prenosi portal Kosovo online.

- Pre nekoliko dana građanin Albanije N. Džufka, koji se lažno predstavlja kao pravoslavni sveštenik, pokušao je da snimi video u manastiru Dečani sa provokativnim nacionalističkim namerama. Albanska pravoslavna crkva je već izdala saopštenje o njemu. Pošto smo od Crkve Albanije obavešteni da je N. Džufka varalica koja se oblači kao sveštenik i širi nacionalističke ideje, ljubazno mu je rečeno da ne može da pravi video materijale u manastiru Dečani i on je mirno otišao. Ostali manastiri na Kosovu su obavešteni da se čuvaju - navodi se u objavi.

Foto: tvitter/printscreen

Manastir Dečani negira tvrdnje N. Džufke u pojedinim kosovskim medijima na allbanskom jeziku da je „odstranjen iz manastira Dečani jer je Albanac“, kao potpuno netačne i ocenjuje kako predstavljaju nacionalističke manipulacije sa namerom širenja verske i etničke netrpeljivosti.

- Odmah nakon incidenta sa N. Džufkom KFOR je obavešten da se pobrine za moguće provokativno delovanje i širenje etničke i verske mržnje. Kanonsko pravoslavno albansko sveštenstvo i svi posetioci dobre volje su i uvek će biti dobrodošli da posete naš manastir - ističe se su objavi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!
Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

28.03.2024

09:39

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija