• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S.

04.03.2023

13:49

KO IMA PREDNOST NA RASKRSNICI? Ovaj test posvađao vozače u Srbiji - Damir Okanović za Informer.rs rešio dilemu (VIDEO)

printscreen, Tanjug

Društvo

KO IMA PREDNOST NA RASKRSNICI? Ovaj test posvađao vozače u Srbiji - Damir Okanović za Informer.rs rešio dilemu (VIDEO)

Podeli vest

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji ilustruje situaciju u saobraćaju koja je izazvala pravu polemiku među vozačima u Srbiji.

Na video snimku prikazana je raskrsnica na kojoj se nalaze plavi automobil, beli auto i šinsko vozilo.

 

Pitanje "koje vozilo ima prvenstvo prolaza na raskrsnici" napravilo je pravu pometnju među vozačima.

I dok su jedni odgovarali da šinsko vozilo ima prednost, a onda pravilo desne strane, drugi se nisu složili s tim. Zbog ovog testa nastala je maltene svađa na društvenim mrežama.

Kako bismo rešili dilemu i dali tačan odgovor razgovarali smo sa Damirom Okanovićem iz Komiteta za bezbednost.

Foto: Informer.rs

Damir Okanović

Okanović je za Informer.rs otkrio ko ima prvenstvo prolaza na raskrsnici. 

- Na raskrsnici na kojoj prvenstvo prolaza nije regulisano na drugi način, tramvaj ima prvenstvo prolaza u svim slučajevima, osim u slučaju kada preseca biciklističku stazu ili traku. Međusobno prvenstvo prolaza tramvaja reguliše se pravilom "desne strane" i pravilom "levog skretanja", ako prvenstvo prolaza tramvaja nije regulisano na drugi način - objasnio je naš sagovornik i dao odgovor na pitanje koje je maltene posvađalo vozače na društvenim mrežama:

Prvenstvo prolaza po redosledu u ovom slučaju imaju:

1. Tramvaj, po pomenutom pravilu

2. Plavi auto, po pravilu desne strane

3. Beli auto - kazao je Okanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

IMAM PITANJE. ZAŠTO U ISTO VREME SA TRAMVAJEM NE MOŽE DA IDE I BELI AUTO?

Šofer Miško

pre 1 godinu

Kad sam 1972. godine prošao obuku vožnje, pravu, sa instruktorom čiji učenici su vozački polagali u 98% slučajeva, ovo nije nikakav problem i ja sam odmah znao tačan odgovor i bez Okanovića. Zato i imam 50 godina vozačkog staža bez i jedne saobraćajke i pored pređenih oko 1.5 milion kilometara. Danas se obuka pretvorila u kupovinu dozvola a sa dozvolom u džepu na put izlaze KAMIKAZE od kojih sigurno više od 50% nema pojma o saobraćajnim propisima. Dokaz? Samo pročitajte svaki dan hronike u novinama i medijima ...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija