• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.03.2023

07:00

PAŽNJA! UBEĐUJU NAS DA FRITEZA ŠTEDI, A ŠPORET "JEDE" STRUJU! Sprovedeno istraživanje, palačinka bi koštala pet dinara, ali...

Društvo

PAŽNJA! UBEĐUJU NAS DA FRITEZA ŠTEDI, A ŠPORET "JEDE" STRUJU! Sprovedeno istraživanje, palačinka bi koštala pet dinara, ali...

Podeli vest

Prema istraživanju jedne inostrane kompanije, domaćinstva mogu da uštede 263.80 funti (oko 300 evra), odnosno oko 35.160 dinara godišnje, koristeći fritezu umesto šporeta. Samo, koliko je hrana iz friteze dobra i ukusna? Mnogi bi se, ipak, odlučili za skuplju verziju.

Nedeljno popodne idealno je za dobar film i palačinke sa kremom ili džemom po želji. Ipak, do tog trenutka užitka očekuje vas dosta strpljenja, poprilično dugo stajanje za šporetom i značajan utrošak energije. Baš iz gore navednih razloga, podstaknuti video snimcima sa TikToka, ljudi su odlučili da isprobaju pravljenje omiljenog slatkiša u fritezi na vruć vazduh.

- Kako pokušavam da uštedim na svojim računima za struju, bila sam znatiželjna da vidim da li će biti jeftinije da palačinke spremim u fritezi - napisala je žena koja je sprovela "istragu".

Šta mislite, kakav je ishod bio?

Žena sa TikToka edna je od mnogih koji su u poslednjih nekoliko meseci investirali u fritezu, s obzirom na uvećanje računa za struju širom sveta.

Prema istraživanju jedne britanske kompanije, domaćinstva mogu da uštede 263.80 funti (oko 300 evra), odnosno oko 35.160 dinara godišnje, koristeći fritezu umesto šporeta.

Primera radi, za palačinke iz friteze bilo je potrebno svega 4 minuta i 40 sekundi, a na prvi pogled, rezultat je bio odličan. Međutim, kada je žena okrenula palačinku sa druge strane, shvatila je da je ona poprilično živa i skoro pa gumena.

- Kao da jedete cipelu - naglasila je snimku.

Koliko košta priprema palačinki u fritezi?

Iako stručnjaci kažu da su friteze mnogo jeftinije za korišćenje od šporeta, ispalo je da su palačinke ženu koštale više nego da ih je pripremala u normalnim uslovima.

- Moja friteza ima snagu od 1500 vata i trebalo mi je 4 minuta i 40 sekundi da je spremim, što je 3,7 penija, odnosno oko 5 dinara dok jedna palačinka na ravnoj ploči staje 2,1 penija ili oko 3 dinara - došli smo do zaključka.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Ništa gluplje nisam pročitao. Friteza na vruć vazduh uopšte nije namenjena za pečenje palačinki. Ispecite pileći batak, kobasice, pomfrit i sl pa onda uporedite. Debilna je i žena koja peče palačinke u fritezi a i onaj ko piše članak o tome. Za batak je potrebno 20-30 min sa 1500w da se ispeče a rerni treba 15min samo da dostigne temperaturu i plus pola sata pečenja pri potrošnji od 2500w.O uštedi ulja da ne govorim.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17