• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.03.2023

07:00

VREMENSKA KLACKALICA STALNA SMENA SUNCA I OBLAKA! Mart doneo borbu zime i proleća

Pexels

Društvo

VREMENSKA KLACKALICA STALNA SMENA SUNCA I OBLAKA! Mart doneo borbu zime i proleća

Podeli vest

Prvu polovinu marta obeležiće pravo "ranoprolećno" vreme, uz čestu smenu kiše, oblaka i sunca, kažu meteorolozi. Prema njihovim rečima, minimalne temperature kretaće se od dva do šest stepeni, a tokom dana biće od deset do 15 stepeni.

Meteorolog Ivan Ristić kaže za Informer da se ove nedelje očekuje otopljenje u celoj zemlji.

- Hladan vazduh prolazi našu zemlju, a stiže nam znatno topliji, koji će nam doneti više temperature. Radna nedelja će početi oblačnim i kišovitim vremenom u severnom delu zemlje, a temperature će se kretati od 10 do 14 stepeni. U sredu i četvrtak prestaju padavine, a očekuje nas gotovo prolećno vreme sa temperaturama od 15 do 20 stepeni - kazao je Ristić.

On navodi da će baš oko kalendarskog početka proleća, što je 20. mart, stići i više temperature, kao i stabilizacija vremena.

Prognoza za narednih pet dana

Dan min. temp. maks. temp.

ponedeljak 0 14 mogući pljuskovi
utotak 4 16 promenljivo oblačno
sreda 5 19 promenljivo oblačno
četvrtak 8 20 kiša
petak 7 15 promenljivo oblačno
 

- Od 20. marta očekuju nas sunčani dani uz slab povremeno umeren jugoistočni vetar. Najviša dnevna temperatura u većem delu Srbije biće od 17 do 22 stepeni. Treba upozoriti na naglo otapanje snežnog pokrivača na dinarskim planinama i podizanja nivoa reka u koritima - napominje Ristić i dodaje da se od zime ipak ne opraštamo:

- Oko 24. marta vraća nam se kratkotrajno zahlađenje praćeno kišom, a na planinama sa snegom. Duvaće pojačan severozapadni vetar. Maksimalne temperature u osetnom padu i kretaće se od 5 do 10 stepeni. Zahlađenje će biti kratkog daha jer već krajem marta i početkom aprila ide ponovo više sunca i porast temperatura.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija