• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

06.03.2023

19:38

(VIDEO) Na njih treba da budemo ponosni! Ovo su studenti koji pomažu onima kojima je najpotrebnije

Informer

Društvo

(VIDEO) Na njih treba da budemo ponosni! Ovo su studenti koji pomažu onima kojima je najpotrebnije

Podeli vest

Kada su shvatili da mladi u njihovoj okolini nemaju empatiju prema drugima, rešili su da to promene. Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu Mateja Ranković, Milutin Ružić i Aleksa Isaković 3. aprila 2019. godine osnovali su humanitarnu organizaciju “Kolevka”. Želja im je da kroz omladinski i volonterski rad aktivno učestvuju u pružanju pomoći socijalno ugroženim licima.

Mateja Ranković ističe da su njihovi vršnjaci najviše uticali na to da se osnuje "Kolevka".

Razmišljali smo na koji način možemo da unapredimo situaciju u našem društvu, tačnije omladini, jer smo shvatili da nema socijalne politike kad je u pitanju društvo i da nema interesovanja koja se tiču života i kvaliteta života ljudi našeg uzrasta. Tako smo i došli do toga da je humanitarna organizacija ustvari naše interesovanje - priča Ranković, dodajući da je najupečatljiviji slučaj čovek koji ima 70 godina i više od 10 godina nije sišao u grad.

Milutin Ružić kaže da je primarni cilj njihove humanitarne organizacije jug Srbije.

- Znamo da je taj deo naše zemlje najsiromašniji. Trudimo se da što više porodica obiđemo. Obišli smo za sada 1.000 porodica. Trudimo se da kvalitetno provedemo vreme i mislim da ćemo u narednom periodu nastaviti istim tempom - naglašava Ružić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 1 godinu

Konacno da se procita/odgleda/odslusa nesto kvalitetno i svakodnevno, zivotno bitno Svaka cast ovim momcima, ohrabruje kad vidite da postoje dobra, humana deca Zelim im uspeha a vama zelim sto vise ovakvih reportaza i clanaka

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija