• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

20.03.2023

07:12

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ NA PROSLAVI ROĐENDANA "SOKOLA" NAJAVILA: Brzim vozom ići ćemo i do Milana

Tanjug

Društvo

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ NA PROSLAVI ROĐENDANA "SOKOLA" NAJAVILA: Brzim vozom ići ćemo i do Milana

Podeli vest

Srbija planira i već vodi razgovore o tome da modernizuje stari pružni pravac Beograd-Zagreb-Ljubljana, što će preko Kopra Srbiju povezati sa Italijom.

Srbija planira modernizaciju pruge koja bi Srbiju povezala sa Italijom, što bi omogućilo putovanje brzim vozom od Beograda do Milana! Ovo je saopštila premijerka Ana Brnabić prilikom svečanosti povodom godišnjice saobraćanja brzog voza "Soko".

Pregovori

Trenutno pregovaramo sa kineskim partnerima o nabavci pet novih kompozicija brzih vozova
Ana Brnabić

Kako je pojasnila predsednica vlade, Srbija planira i već vodi razgovore o tome da modernizuje stari pružni putni pravac Beograd-Zagreb-Ljubljana.

- Ministar saobraćaja Goran Vesić je sa italijanskim partnerima razgovarao da se i oni priključe tom projektu i da se praktično povežemo preko Kopra i Trsta sa Milanom, tako da postajemo svojevrstan železnički čvor. To će mnogo uticati dalje na naš privredni rast - istakla je premijerka Brnabić.

To je potvrdio i ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

- Trenutno se projektuje deo od Beograda do Šida, što će biti deo brze pruge Beograd - Beč preko Ljubljane i Zagreba i ići će za Italiju. O tome sam nedavno u Italiji razgovarao sa njihovim ministrom Mateom Salvinijem - rekao je ministar Vesić.

Foto: Tanjug

Modernizacija

Pored ulaganja u pruge, premijerka Brnabić je otkrila da bi u Srbiju uskoro trebalo da stignu i novi brzi vozovi.

- Trenutno pregovaramo sa kineskim partnerima o nabavci pet novih kompozicija - rekla je Brnabićeva.

Projekat

Trenutno se projektuje deo od Beograda do Šida, što će biti deo brze pruge Beograd - Beč preko Ljubljane i Zagreba i ići će za Italiju
Goran Vesić

Ona je podsetila i da će do kraja 2024. biti otvorena i brza pruga do Subotice.

- Nastavlja se sa izgradnjom železničke infrastrukture, pa krajem sledeće godine treba očekivati završetak pruge od Beograda do Subotice, kao i modernizacija cele barske pruge do granice sa Crnom Gorom - rekla je Brnabićeva.

Premijerka je brzim vozom "Soko", koji je za godinu dana prevezao tri miliona putnika, krenula iz stanice Beograd centar u Prokopu za Novi Sad, gde je i održana svečanost povodom godišnjice otvaranja brze pruge Beograd - Novi Sad.

Svečanosti su prisustvovali i ministar Goran Vesić, kineska ambasadorka Čen Bo, predstavnici "Železnica Srbije" i kineske kompanije "Čajna rejlvej internešenel".

Kako je predsednica vlade istakla, izgradnja brze pruge od Beograda do Novog Sada i voz "Soko" su više nego opravdali očekivanja građana, promenili su naše navike i vratili železnicu u naš život.

- Kada bude gotova brza pruga, od Subotice od Beograda putovaće se samo sat i 18 minuta. Brza pruga Beograd - Novi Sad jedan je od naših najznačajnijih projekata poslednjih godina. Njome je protekle godine putovalo oko tri miliona ljudi. Železnički saobraćaj je nešto što će tek dobijati primat u godinama pred nama i dobro je što Srbija, pored autoputeva i brzih saobraćajnica, radi i na izgradnji železnice - rekla je ona.

Rezultati za godinu dana

* 3 miliona ljudi je prevezeno za godinu dana od Beograda do Novog Sada
* 19.604 polaska su bila u oba smera
* 1.474.969 kilometara su prešli vozovi u oba smera za godinu dana na ovoj deonici
* 850 miliona dinara bio je prihod za godinu dana

Dobit "Železnica"

Govoreći o početku izgradnje brze pruge od Beograda do Niša, Brnabićeva je rekla da je praktično već počela da se radi deonica Stalać - Đunis.

- Postajemo svojevrstan železnički čvor, što će mnogo uticati dalje na naš privredni rast - istakla je premijerka.

Povodom godišnjice otvaranja brze pruge Beograd-Novi Sad, u železničkoj stanici Beograd Centar u Prokopu isečena je rođendanska torta u obliku voza "Soko" i održan koncert iznenađenja opere Narodnog pozorišta.

Ministar infrastrukture Goran Vesić istakao je da su tokom prve godine od otvaranja brzom prugom Beograd - Novi Sad ostvarena 19.604 polaska u oba smera. Kada je reč o prihodu, naveo je da je putničkim saobraćajem na ovoj deonici preduzeće "Srbija voz" za godinu dana ostvarilo prihod od skoro 850 miliona dinara.

Foto: Tanjug

Čen Bo: Više mogućnosti za saradnju

Ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo izjavila je da je izgradnja brze pruge od Beograda do granice sa Mađarskom projekat koji je od velikog značaja za saradnju Srbije i Kine, kao i za ekonomski rast naše države. Ona je, u vozu "Soko" tokom vožnje ka Novom Sadu, konstatovala da deonica Beograd - Novi Sad dobro funkcioniše i izrazila uverenje da će tako biti i u budućnosti. Ambasadorka Kine podsetila je da je ove godine desetogodišnjica inicijative "Pojas i put", koja je u velikoj meri pozitivno uticala na razvoj odnosa dve zemlje, i izrazila nadu da će u budućnosti biti jos infrastrukturnih projekata u okviru ove inicijative.

- Uverena sam, imaćemo više mogućnosti za saradnju u okviru te inicijative - rekla je ambasadorka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Persida

pre 1 godinu

Što se tiče brzih vozova, ulažemo prema svojim mogućnostima ali idemo u korak sa svetom.

Olga

pre 1 godinu

Улагања у инфраструктуру Србије су приметна и осетна. Србија постаје модерна земља захваљујући одговорној политици Вучића и СНС.

Persida

pre 1 godinu

Zadovoljstvo je putovati od BG do NS a još kad se bude moglo putovati do Budimpešte ili Milana, biće super!

Lena

pre 1 godinu

O brzim prugama u nasoj zemlji vise ne moramo da sanjamo. Ulaganje u zeleznicu je od velikog znacaja i mozemo da se pohvalimo najsavremenijim vozovima.

Dijana

pre 1 godinu

Sjajni projekti su realizovani poslednjih godina u Srbiji. Soko je jedan od njih

Mara

pre 1 godinu

Zaista lepa vest za nasu zemlju izgradnjom ovakve pruge olaksace se putovanje gradjanima i smanjiti broj sati na putovanju

Deki

pre 1 godinu

Svaka cast , sve radite za dobrobit naroda i drzave.

Marija

pre 1 godinu

Brzi voz Soko je najbolja stvar koja se mogla desiti onima koji svakodnevno putuju na relaciji Novi Sad - Beograd I obrnuto

Mara

pre 1 godinu

Modernizacija pruga, uskoro novi brzi vozovi... Tim koji radi i pobedjuje!!! Aleksandar Vucic ima pravi pobednicki tim!!!

Dijana

pre 1 godinu

Brzi voz Soko je uredan, brz I pristupacan za svakodnevno putovanje

Biljana

pre 1 godinu

Dobro je da radimo na modernizaciji zeleznice.

Aca

pre 1 godinu

Svaka čast za ovakvu investiciju kao sto je soko

Milica

pre 1 godinu

Ova investicija je od velikog značaja građanima

Markic

pre 1 godinu

Zeleznica je nasa buducnost ali i privredni potencijal

Dijana

pre 1 godinu

Brzi voz Novi Sad - Beograd je pokazao nacin putovanja u skorijoj buducnosti u Srbiji, kada svi njeni delovi budu pokriveni brzinu prugama

Kika

pre 1 godinu

Brzi voz je omogućio mnogima da za kratko vreme stignu do svojih rođaka i prijatelja

Bilja

pre 1 godinu

Zeleznica je jako bitna i treba je modernizovati

Iris

pre 1 godinu

Raduje me vest da ćemo ići brzim vozom do Milana!

Marija

pre 1 godinu

Vozovi u Srbiji do pre desetak godina i sada su kao nebo I zemlja, kao da smo stigli u buducnost sa Sokolom

Ivana

pre 1 godinu

Lepo Srbija već godinu dana saobraća modernom prugom.

Bilja

pre 1 godinu

Zeleznice ce unaprediti i nasu ekonomiju. Dobro je da se radi na njihovoj modernizaciji.

Ana

pre 1 godinu

Već je godinu dana kako je san postao stvarnost. Idemo dalje.

Anja

pre 1 godinu

Srbija svakodnevno raste, gradi se, u svim sferama napredujemo, grabimo ka sigirnoj i lepšoj budućnosti!

Jela

pre 1 godinu

Srbija ulaže u železnički saobraćaj i planira modernizaciju pruge koja bi Srbiju povezala sa Italijom, što bi omogućilo putovanje brzim vozom od Beograda do Milana!

Ana

pre 1 godinu

Svesni smo vidnog napretka u našoj državi što je politika predsednika Vučića.

Mirka

pre 1 godinu

Investicije u železnicu su možda i najvažnije investicije u poslednjih sto godina! Navijam za mir i dalje uspehe vlade!

Lenka96

pre 1 godinu

Ovo je velika stvar za našu zemlju, ovim potezom će svi biti zadovoljni. Šta ćeš lepše od toga sedneš na voz i za čas stigneš do Milana, još ne mogu da verujem!

Maja

pre 1 godinu

Zeleznice ali pored nje i drumski saobracaj su dozivele modernizaciju i uskladjenje sa standardima vremena u kom zivimo ali je cinjenica i to da smo isti napredak ostvarili i u svim drugim sferama zivota.

Ana

pre 1 godinu

Vučić je Srbiju podigao iz pepela, poput feniksa. Ulaže u svaki segment države i vodi nas u bolju budućnost. Železnica je buducnost Srbije

jelena

pre 1 godinu

Odlicna relacija i svaka čast ovoj vlasti na sprovodjenju projekta brza bruga i na daljem radu.

Alek

pre 1 godinu

Srbija je uspela da za realitvno kratak period obnovi i modernizuje svoju železničku infrastrukturu.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija svakodnevno raste, gradi se, u svim sferama napredujemo, grabimo ka sigurnoj i lepšoj budućnosti!

Sanja

pre 1 godinu

Srbija sada ide napred. Niko je neće vraćati unazad. Razvoj i napredak!

Neca

pre 1 godinu

Ovo je dokaz da Srbija može da sanja i ostvaruje svoje snove jer joj je državna kasa puna zahvaljujući odgovornoj Vučićevoj politici .

Ceca

pre 1 godinu

Vučić je Srbiju podigao iz pepela, poput feniksa. Ulaže u svaki segment države i vodi nas u bolju budućnost.

Ivana

pre 1 godinu

Srbija je uspela da za realitvno kratak period obnovi i modernizuje svoju železničku infrastrukturu.

Nemanja

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučićevom napornom radu i zalaganju Srbija je uspela da od jedne nerazvijene zemlje, postane zemlja koja se velikom brzinom razvija i napreduje.

Maja

pre 1 godinu

Ovo je samo jedan od primera koliko brzo Srbija ide napred

Neka

pre 1 godinu

Srbija napreduje u svim oblastima. Zeleznica je narocito ponosna na svoje brze vozove.

Jovana

pre 1 godinu

Beograd i treba i zasluzuje da bude cvoriste brzih pruga, i da se i dalje spajaju i nastavljaju da se sire ka drugim evropskim prestonicama.

Nikola

pre 1 godinu

Ovo je dokaz da Srbija može da sanja i ostvaruje svoje snove jer joj je državna kasa puna zahvaljujući odgovornoj Vučićevoj politici .

Dana

pre 1 godinu

Ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu je od velikog značaja za svaku državu, to je garant da će zemlja moći da se razvija u svakom smislu.

Sanja

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučićevom napornom radu i zalaganju Srbija je uspela da od jedne nerazvijene zemlje, postane zemlja koja se velikom brzinom razvija i napreduje.

Žana

pre 1 godinu

Srbija je konačno u prilici da je finanasijski toliko jaka da gradi moderne pruge.

Ceca

pre 1 godinu

Soko prevezao oko 1,5 milion putnika za godinu dana a pretpostavljam veliki deo tih putnika su i ovi koji negiraju uspeh koji se postigao uvođenjem tog brzog voza na relaciji BG-NS...dokle li seže licemerstvo

Ivana

pre 1 godinu

Srbija danas prednjači modernom infrastrukturom koja je upotpunjena modernom i novim voznim sredstvima . To je velika razlika na vremena pre i slika Srbije kakvu želimo za budućnost.

Dragan

pre 1 godinu

Svaka cast,Srbija je sada u kategoriji jedne prave evropske drzave

Borka

pre 1 godinu

A posle Milana biće još neka svetska destinacija. Srbija se ekspresno razvija.

Bane

pre 1 godinu

Srbija napreduje od kako je vodi Vučić, o tome govore uspesi i boljitak koji je više nego očigledan.

Marko

pre 1 godinu

Polako Srbija ulaganjem u zelezničku infrastrukturu postaje čvoriste zeleznickog a i drumskog saobracaja jer se ravnomerno ulaze i tu.

Kriss

pre 1 godinu

Premijerka i predsednik vredno rade za srbiju. Idemo ka vrhu

Kihot

pre 1 godinu

Srbija svom snagom ide napred, to se ne moze osporiti.

Zeljko

pre 1 godinu

Modernizacija železnice je od velikog značaja za dalji napredak Srbije.

Vojka

pre 1 godinu

Projekat Sokola vise je nego odlican jer je mobilisao i privredu i ljude regiona.

Filip

pre 1 godinu

U Srbiji se mnogo ulaže u železničku i putnu infrastrukturu, što je od izuzetnog značaja za dalji razvoj i napredak naše zemlje.

Aca

pre 1 godinu

Danas se dosta ulaze u zeleznicki saobracaj. Bravo.

Vojka

pre 1 godinu

Zbog Sokola Beogradani rade u Novom Sadu i obrnuto sto je znacajno otvorilo perspektive za ljude.

Rade

pre 1 godinu

Srbija ima sve bolje železničke veze i putovanje železnicom postaje sve brže i komfornije.

Ceca

pre 1 godinu

Odlicno...nakon zavrsetka izgradnje puteva idemo na brze pruge....tako i treba, samo rad.

Mihajilo

pre 1 godinu

Lepo druženje je bilo u vozu Soko. Čen Bo i Ana, vesić, ekipakoja bi mogla da dogovori neki veliki posao za Srbiju. Pruge jesu budućnost, mi u taj voo ka njoj jesmo ušli.

Zoran

pre 1 godinu

Ne sumnjam da cemo doci i do brzog voza ,kojom brzinom se odvija razvoj Srbije

Miša

pre 1 godinu

Zahvaljujući modernizaciji železnice Srbija postaje sve atraktivnije mesto za investiranje.

Mia

pre 1 godinu

Srbija se probudila uz Vučićevu pametnu politiku i ide napred,biće sve više puteva,pruga i investicija.

Zlatko

pre 1 godinu

Povezati se preko Kopra, sa Milanom, jeste nešto što bi od Srbije napravilo vrlo važno mesto, saobraćajni čvor, kako Vesić i Ana kažu. Opredelili smo se da razvijamo brze pruge, da gradimo Metro. To smanjuje gužve, obezbeđuje čistiju, zdraviju životnu sredinu.

mara

pre 1 godinu

Železnica i njena obnova su veoma bitne za privredu i njen razvoj

Radule

pre 1 godinu

Opozicija ne može da isprati šta se dešava u Srbiji od silnih infrastrukturnih projekata, jer u njihovo vreme bila su samo zatvaranja fabrika i stečaji!

Ivana

pre 1 godinu

Srbija uprkos teskim vremenima i pritiscima na Srbiju uspeva da se modernizuje i napreduje.

Milica

pre 1 godinu

Srbija planira modernizaciju pruge koja bi Srbiju povezala sa Italijom.

Milan

pre 1 godinu

Ulaganje u infrastrukturu veoma je važno I značajno nasa zemlja se ubrzano razvija svakim danom sve više I vise

mara

pre 1 godinu

Ideja o modernizaciji pruge i ustpostavljanje starog pravca Beograd-Zagreb-Ljubljana je odlična i doneće mnoge povoljnosti kako Srbiji tako i ostalim zemljama okruženja

Mila

pre 1 godinu

Na infrastrukturi u železničkom saobraćaju niko nije radio dugi niz godina te je potrebno vreme za rekonstrukciju i modernizaciju. Super je što je država prepoznala potrebu za to.

Milica

pre 1 godinu

Brza pruga Beograd - Novi Sad jedan je od naših najznačajnijih projekata poslednjih godina.

Ivan

pre 1 godinu

Ovo bi bila znacajna investicija za nasu zemlju a za gradjene odlicna pogodnost za putovanje.

Nikola

pre 1 godinu

Korak dalje ka još boljoj putnoj povezanosti u našoj zemlji.

daca

pre 1 godinu

Ideja o modernizaciji pruge i ustpostavljanje starog pravca Beograd-Zagreb-Ljubljana je odlična i doneće mnoge povoljnosti kako Srbiji tako i ostalim zemljama okruženja

Sanja

pre 1 godinu

Svaka deonica menja infrastrukturnu sliku Srbije trajno.Srbija nikada nije imala toliko radova kao sada.

Ivancica

pre 1 godinu

Srbija je danas jedno veliko gradilište, koračamo u budućnost sa novim zeleznickim trasama. Ulaganje u infrastrukturu je ulaganje u budućnost naše dece.

Kaja

pre 1 godinu

Ulaganje u Srbiju je veće nego ikada. Srbija nam je modernija i jača zahvaljujući ljudima kojima je Srbija na prvom mestu.

Milan

pre 1 godinu

Dobra infrastruktura je preduslov za dolazak stranih investitora.

ivana

pre 1 godinu

Brzi voz Beograd - Novi Sad je pun pogodak, i treba raditi na tome da se što više pruga unutar Srbije obnovi i modernizuje

Sasa

pre 1 godinu

Nažalost niko pre Vučića nije ulagao u puteve i železnicu i sad nije lako sve to modernizovati.

Ika

pre 1 godinu

Mnogo je to truda i novca.Imacemo brze pruge i time vratiti staru slavu zeleznicama nase zemlje

Cecilija

pre 1 godinu

Srbija se razvija, gradi, jača i modernizuje. Srbija ima svetlu budućnost.

Ivan

pre 1 godinu

Ulaganje u zeleznicku infrastrukturu je vema vazno za nasu zemlju!

Anita

pre 1 godinu

Železnički saobraćaj se toliko modernizuje da će biti pravo zadovoljstvo voziti se vozovima.

Marija

pre 1 godinu

Modernizacija železnickog saobraćaja omogućava veći privredni rast, protok robe i putnika.

Julijana

pre 1 godinu

Svaka cast! Srbija svakim danom napreduje zahvaljujuci Aleksandru vucic i njegovim saradnicima.Gradi se ,modernizuje se i mnogo toga dobrog se ostvaruje i napreduje ka boljem zivotu nasih buducih generacija.

Kaja

pre 1 godinu

Baš se radujem, obožavam voz i vožnju vozovima. Modernim vozom je milina putovati,još do Italije pa to će biti pravo zadovoljstvo. Bravo.

KOSTA

pre 1 godinu

Železnička infrastruktura je veoma bitna za jednu državu, i treba nastojati da se u Srbiji radi na tome da se naša zapuštena i ogoljena modernizuje i dovede u namenu

Milica

pre 1 godinu

Naredne godine biće velikih ulaganja u železnice, u obnovu i izgradnju novih pruga.

Kaja

pre 1 godinu

Svi se radujemo putovanju do Italije, ali žene pogotovo. Sad ćemo lakše i brže po cipelice i krpice. Bravo za ulaganje u moderne i brze vozove.

neda

pre 1 godinu

Svi planovi koji su u najavi su odlični, pruga Beograd -Subotica, obnova barske pruge kao i pruge u unutrašnjosti

Brane

pre 1 godinu

Sve to fantastično zvuči ali preduslov svega je mir,mir i mir.

Mara

pre 1 godinu

3 miliona ljudi koji su prevezeni brzim vozom u prethodnoj godini je zaista impresivna brojka.

Marina

pre 1 godinu

Србија се изградила у последњих 11 година. Србија наставља са изградњом.

KT

pre 1 godinu

Investicija koja je preporodila zeleznicki saobracaj u Srbiji pocela je od brze pruge Beograd-Novi Sad. Sada vidimo da ce biti jos brzih pruga koje ce putnicima doneti olaksanje jer ce za kraci vremenski period stizati do zeljenog odredista.

Njanja

pre 1 godinu

Bravo Ana Soko je veliki napredak za našu zemlju Srbiju

Rada

pre 1 godinu

Odlican prihod je ostvaren u prethodnoj godini radom brze pruge.

Katarina

pre 1 godinu

Путеви су база добре привреде. Србија се изграђује.

Mara

pre 1 godinu

Zaista bi bilo sjajno da se zeleznicki povezemo na ovaj nacin sa Italijom.

Jana

pre 1 godinu

Ovo je odlican dokaz da treba ulagati u razvoj brzih pruga.

Sofija

pre 1 godinu

Србија ће бити повезана са европским метрополама. Путеви су жила куцавица привреде.

Mile

pre 1 godinu

Ja se jos nisam vozio brzim vozom, ali ako bude do Italije sigurno cu ici.

Mare

pre 1 godinu

Železnica Srbije napreduje iz dana u dan, bravo

Mara

pre 1 godinu

Modernizacija pruzne mreze je dobar nacin da se smanji opterecenje i guzva na autoputevima.

Raki

pre 1 godinu

Mislim da bi modernizacija pruga u brze pruge donela značajne prihode koji bi prevazisli troskove.

Kaja

pre 1 godinu

Ovo su super vesti za prvu godinu rada brze pruge i brzog voza.

Kale

pre 1 godinu

Mislim da ce se sve veći broj ljudi odlučivati za zeleznički prevoz kada pruge budu modernizovane.

Drakce

pre 1 godinu

Srecan prvi rodjendan nasem Sokolu,! Brze pruge ce tek da se grade i bice puno Sokolova.

Ziko

pre 1 godinu

Definitivno majbolja investicija ikada. Do Novog Sada za pola sata izuzetno prijatnje voznje.

Dona

pre 1 godinu

Brze pruge ce nas povezati sa svetom. Mnogo znaci kada za vreme putovanja mozes da racunas na tacnost i brzinu.

Ziko

pre 1 godinu

Soko je zaosta pravi soko jer juri neverovatno i vrlo brzo se stigne do zeljene destinacija za kratko vreme.

el schabanny

pre 1 godinu

https://www.eurail.com/en/get-inspired/trains-europe/high-speed-trains/le-frecce Ako hocemo da putujemo do MIlana brzom prugom, treba da dobacimo do Venecije tj Venice.....Ipak cini mi se da je za nas primerenije da se skoncentriseno na Orijent express.....

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17