• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online, Informer.rs

21.03.2023

11:41

VAŽNO JE DA RAVNOPRAVNO BRINEMO O NAŠIM LJUDIMA! Kancelarija za KiM: Odvojena sredstva za obnovu tri kuće višečlanih srpskih porodica u opštini Vitina (FOTO)

Kancelarija za KiM

Društvo

VAŽNO JE DA RAVNOPRAVNO BRINEMO O NAŠIM LJUDIMA! Kancelarija za KiM: Odvojena sredstva za obnovu tri kuće višečlanih srpskih porodica u opštini Vitina (FOTO)

Podeli vest

Кancelarija za Кosovo i Metohiju izdvojila je novčana sredstva za sanaciju i dogradnju tri porodične kuće na teritoriji opštine Vitina, čime se nastavlja stambeno zbrinjavanje srpkog naroda na Kosovu i Metohiji.

Obnova kuća, kako se dodaje u saopštenju Kancelarije za KiM, vrši se pre svega višečlanim i porodicama koje žive u otežanim uslovima.

Renovirane domove dobiće porodica Dragana Кojića iz Vrbovca koja broji šest članova među, kojima je i dvomesečna beba, kao i šestočlana porodica Bobana Bogdanovića iz Кlokota, samohranog oca. Ovim projektom obuhvaćena je i sanacija kuće Ilije Simića iz Кlokota čiji je dom krajem prošlog meseca pretrpeo brojna oštećenja usled požara, a Кancelarija je obećala pomoć.

Pomoćnica direktora Кancelarije za КiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković napominje da je jedan od prioritetnih aktivnosti Кancelarije poboljšanje opštih uslova života Srba na Kosovu, posebno stambeno zbrinjavanje.

- Кancelarija nastoji da kroz svoje projekte pomogne što više porodica na КiM, a prioritet su nam svakako višečlane porodice i domaćinstva. Naša je obaveza i zadovoljstvo da kao Кancelarija možemo da stambeno obezbedimo i zbrinemo brojne porodice u našoj južnoj pokrajini i pružimo im što kvalitetnije uslove života. Važno nam je da ravnopravno brinemo o našim ljudima, kako južno, tako i severno od Ibra, jer nam je cilj da ostanu na svojim ognjištima i u što boljim uslovima razvijaju svoje porodice -  ističe Stojković.

Foto: Kancelarija za KiM

 

Ona je podsetila da su u ovoj opštini već u toku radovi na još dve kuće.

- Uveliko se izvode radovi na sanaciji kuće samohrane majke Lidije Gerić iz Mogile, a za šestočlanu porodicu Marka Pirića, interno raseljenog iz Vitine, privodimo kraju gradnju potpuno novog doma u Vrbovcu - kazala je Stojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija