• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug, Informer.rs

29.03.2023

12:55

NEOPISIV OSEĆAJ GLEDATI RADOST DECE! Kancelarija za KiM: 40 učenika iz Kosovske Kamenice na Jahorini (FOTO)

Tanjug

Društvo

NEOPISIV OSEĆAJ GLEDATI RADOST DECE! Kancelarija za KiM: 40 učenika iz Kosovske Kamenice na Jahorini (FOTO)

Podeli vest

Grupa od 40 učenika škole "Desanka Maksimović" iz Kosovske Kamenice boravi sedam dana na Jahorini gde imaju školu skijanja i druge edukativno zabavne aktivnosti, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

"Na ovaj način smo nastavili pozitivnu praksu da našim najmlađima sa Kosova i Metohije, posebno deci koja potiču iz socijalno ugroženih porodica, omogućimo brojna rekreativna putovanja, uz sportsko edukativne aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Učenici na Jahorini borave do 2. aprila, a do putovanja je došlo u saradnji sa Ekonomskim fakultetom - Opština Pale, i sa podrškom Unije studenata, Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo i Pravoslavnog humanitarnog udruženja "Sveti Sava".

Foto: Tanjug

 

Prilikom posete učenicima pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov podsetila na sva putovanja za decu sa Kosmeta i istakla da je ovo treće putovanje ove godine dece sa KiM.

"Prethodno je grupa od 50 đaka iz severnih opština boravila na Tari, a pomogli smo i da 26 učenika iz Orahovca boravi na Kopaoniku. Samo u poslednje dve godine, zahvaljujući podršci Kancelarije, više od 2.200 naše dece putovalo je na more, planinu i u razne sportsko-rekreativne kampove", rekla je ona.

Istakla je da je neopisiv osećaj gledati radost dece dok se upoznaju sa novim predelima i sadržajima.

"Posebno zbog toga što većina ove dece živi u specifičnim, ograničenim uslovima koje diktira život na KiM. Zato ćemo koristiti svaku priliku da im ulepšamo i obogatimo odrastanje", navela je Miladinov. Sedmodnevni boravak organizovan je u saradnji sa partnerima iz Republike Srpske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17