• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. MARIĆ

31.03.2023

07:30

ĐACI POKUŠALI DA UGUŠE NASTAVNICU, KOJA JE ASMATIČAR! Sraman incident u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Progaru

printscreen

Društvo

ĐACI POKUŠALI DA UGUŠE NASTAVNICU, KOJA JE ASMATIČAR! Sraman incident u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Progaru

Podeli vest

Dva učenika sedmog razreda škole "Branko Radičević" u Progaru umalo su nasred časa ugušila nastavnicu ruskog jezika Borku Milošević (58)!

Oni su, znajući da boluje od astme, poprskali veliku količinu parfema oko njenog stola i po celoj učionici kako bi dobila astmatični napad. Jedan od njih rekao je ostalima u razredu da to radi "kako bi videli da li će se Borka ugušiti" i svima je zabranio da otvaraju prozor!?

Po ulasku u učionicu nastavnica je počela da se guši, a tek nakon dolaska ekipe Hitne pomoći njeno stanje je stabilizovano.

Doživela šok

Nastavnica Borka još je u šoku od prošlog četvrtka, kada je doživela užas u svojoj učionici.

- Invalid sam, idem sa štapom u školu, a još sam i astmatičar. Cela škola i učenici znaju da sam astmatičar jer često i na času koristim pumpicu. U četvrtak sam ušla u učionicu i osetila jak miris, od kojeg mi je odmah pozlilo. Parfem je bio prosut po podu, stolici, katedri. Samo što sam počela da predajem dobila sam jak napad astme. Počela sam da gubim vazduh i mislila sam da ću se srušiti. Kolege su pozvale Hitnu pomoć, koja je stigla u momentu kada sam počela da gubim svest. Pružili su mi prvu pomoć u školi, dali mi lek kroz braunilu i bila sam bolje - priča napadnuta nastavnica i dodaje:

Foto: Informer

Učenici na času/ilustracija

- Kasnije sam saznala da je jedan učenik, koji je inače problematičan, naredio drugom učeniku da prospe parfem i navodno mu je rekao: "Prospi to da vidimo da li će se nastavnica ugušiti." To me najviše zabolelo... Još se nisam vratila na posao. Od toga dana mi je skočio pritisak i ne osećam se dobro ni fizički ni psihički.

Dečak se smejao
Dok je meni bilo loše, učenik se smejao i govorio da ne treba da kašljem, već da umrem
Borka Milošević

 

Kako kaže, ne može ni da zamisli motiv đaka zašto su to uradili jer za tri decenije rada u školstvu ništa slično nije doživela.

- Dečak koji je imao parfem inače je mnogo dobro dete. Uvek mi je pomagao kada me vidi sa štapom, prilazio da pomogne ako nosim knjige, torbe. Za drugog đaka isto ne znam motiv, ali se za njega već moglo pretpostaviti jer je inače pravio probleme u školi. Pretpostavljam da je on nagovorio drugara da to urade zajedno - navodi Miloševićeva.

Ona dodaje da je bezbednost nastavnika u školama nikakva, da mnoge njene kolege doživljavaju nasilje, ali o tome ne govore.

- Dosta mojih kolega preživljava različitu vrstu nasilja u školi, ali ga ne prijavljuju. Ja se više ničeg ne bojim - kaže nastavnica Borka.

DIREKTOR: Čeka ih ukor

Petar Mušterić, direktor OŠ "Branko Radičević", kaže za Informer da mu je jako žao zbog svega što je doživela njihova koleginica jer joj je život praktično visio o koncu.

- Obavestili smo razrednog starešinu da preduzme određene mere u skladu sa protokolom postupanja u ovakvim slučajevima. Svi iz odeljenja dali su pismene izjave, a Tim za zaštitu od nasilja procenio je da se radi o ugrožavanju bezbednosti i nanošenje povreda opasnih po život. Protiv učenika je podnet disciplinski postupak i za ovaj prekršaj mogu da dobiju ukor nastavničkog veća - objasnio je direktor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad

pre 1 godinu

Kakav ukor, prvo pozvati roditelje na odgovornost, a onda kazniti male huligane tako da im više nikada u životu ne padne na pamet takva gadost. Pa dosta je više....

Ratko

pre 1 godinu

ja kazem batine su iz raja izasle ,a sad treba samo roditelje zatvoriti na robiju

aca

pre 1 godinu

Pa za pokusaj ubistva roditelj bi trebao da strada, tj zaglavi zatvora.

vuk

pre 1 godinu

tik tok,fejzbuk i sta ti je znam kakva sve nebuloze na jutubu...bit ce mnogo mentalnih invalida

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17