• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/N. Marić

08.04.2023

07:15

SRPSKI BIZNISMEN ZA JAHTU ISKEŠIRAO 550.000 EVRA! Bogataši odrešili kesu na Beogradskom sajmu nautike! (FOTO)

Društvo

SRPSKI BIZNISMEN ZA JAHTU ISKEŠIRAO 550.000 EVRA! Bogataši odrešili kesu na Beogradskom sajmu nautike! (FOTO)

Podeli vest

Među elitnom klijentelom koja je pazarila najskuplja plovila na Sajmu nautike našli su se i košarkaši Branko Lazić i Marko Simonović.

Tajanstveni srpski biznismen iskreširao je 550.000 evra za najskuplju izloženu jahtu na Međunarodnom sajmu nautike u Beogradu! Reč je o modelu italijanskog proizvođača, a kako za Informer navodi Bogdan Vasić iz firme koja prodaje ova luksuzna plovila, novi vlasnik velelepne jahte boje šampanjca iskoristio je sajamski popust od 30.000 evra i pazario plovilo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

- Naši klijenti su mahom poslovni ljudi, a upravo jedan od njih je i srpski biznismen kome se jako dopala jahta "kranki z35". Ne možemo otkrivati njegov identitet, ali reč je o vrlo uspešnom čoveku - kaže Vasić.

Inače, cena jahte istaknuta uz njene specifikacije iznosi 444.590 evra, ali na ovu cifru se dodaju i troškovi transporta, carine i PDV-a od 20 odsto, koji iznose više od 100.000 evra!

Dugačka 11,7 metara, sa dve spavaće sobe, kupatilom, velikim roštiljem i nameštajem od najkvalitetnije kože ova superjahta može da primi 12 osoba, a kapacitet njenog rezervoara za gorivo je čak 600 litara.

Uspešni pregovori

Među elitnom klijentelom koja je pazarila najskuplja plovila na Sajmu nautike našli su se i košarkaši Branko Lazić i Marko Simonović. Kapiten KK Crvena zvezda i bivši reprezentativac su, kako smo se uverili, ugovarali kupovinu modela "monterej 278 SS", čija cena iznosi 158.990 evra. Nakon nešto više od pola sata pregovora, košarkaši su za Informer kazali da su zadovoljni kupovinom.

- Pazarili smo! Sve smo završili! Spremni smo za leto - kazali su nam raspoloženo sadašnji i bivši as KK Crvena zvezda.

Među posetiocima Sajma juče je bilo i mladih i starih, koji su se divili plovilima. Dok su se neki samo slikali, bilo je i onih koji su došli sa namerom da pazare. Jedan od njih je i Lazo Ćejanović (65) iz Inđije, koji za Informer kaže da beogradski Sajam nautike ne zaostaje za onima u Evropi.

Posebni zahtevi

Prema rečima Bogdana Vasića, mnogi klijenti takođe imaju posebne zahteve, zbog čega na isporuku personalizovanih jahti čekaju između šest meseci i godinu dana.

- Neki žele veći roštilj, drugi više mesta za ležanje nego za sedenje. Ima i onih koji žele poseban deo za ribolov. Trudimo se da svima izađemo u susret, tako da faktički mogu sami da konfigurišu jahtu kako im je volja. Neki više vole brodski, neki vanbrodski motor - navodi naš sagovornik.


- Nedavno sam bio na sajmu u Bernu i ovaj može da mu parira. Godinama imam malu jahticu od sedam metara u marini u Slankamenu i mislim da je došlo vreme da je zamenim, stara je dosta... Iako cene nisu male, njih diktira tržište i tu nema negodovanja. Ko ima novac, ne treba da žali, jer svaki dinar vredi. To je posebna ljubav. Najsrećniji sam kada prespavam u marini, pa me ujutru probude talasi i alasi koji kreću u ribolov. To je osećaj koji nema cenu. Na vodi dišete punim plućima, niko vas ne dira i ne ometa, još pogotovu ako imate društvo, nema ničeg lepšeg - kazao nam je Ćejanović.

Čamac od 170.000

Pored luksuznih jahti, koje mame uzdahe u mondenskim letovalištima, najviše pažnje posetilaca su privukli luksuzni čamci za ribolov, od čije cene takođe zastaje dah. Jedan od njih, koji je proglašen za najbrži čamac na Sajmu, takođe je kupio srpski biznismen. Za ovaj čamac, koji je san svakog ribolovca, potrebno je izdvojiti 170.000 evra, a Jasmin Ćutić iz kompanije koja ga prodaje kaže da on sadrži sve što je potrebno za kvalitetan ulov ribe.

- Srpski biznismen koji je strastveni ribolovac kupio je ovaj čamac koji se pravi u Zagrebu prvog dana Sajma. On je pravljen za ljubitelje pecanja i ima sve što je potrebno za natprosečan ribolov. Njegov motor ima čak 400 konjskih snaga i proglašen je za najbrži čamac na Sajmu - kazao nam je Ćutić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobodan

pre 1 godinu

Srećan sam kad vidim da u ovoj zemlji bogati postaju još bogatiji,a siromašni još siromašniji.Novim vlasnicima želim mirno more .Ne znam da li imaju i robote na brodu,da poslužuju VIP goste,u marini Beograda na vodi.Iz ovoga se vidi nešto dobro,tj.da vredni ljudi imaju sve,a mi lenji ništa.Ne znam da li je vlasnik jahte upoznat da za sitne pare moze da pazaru vilu na Dedinju,čija gradnja uskoro počinje.Ekskluzivno kako i dolici.Srecno!

cicibani

pre 1 godinu

Ovde nije bilo zatvaranja standova od strane poreske? :)

sledeća vest

TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)
Live TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)

Današnji dan je izuzetno turbulentan s obzirom na vesti koje nam stižu iz sveta. Makron nezadovoljan što je treći nakon izbora. Dva centralna događaja prate nas mesecima, čak godinama, a to su sukobi u Ukrajini i u Gazi. Na ove, ali i druge aktuelne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Velibor Stević i geopolitički analitičar Luka Stajić.

08.07.2024

19:50

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Francuska na korak od građanskog rata i to pred Olimpijadu u Parizu! Peta republika u raspadu, može li iko povući ručnu!
Nimalo naivno

Francuska na korak od građanskog rata i to pred Olimpijadu u Parizu! Peta republika u raspadu, može li iko povući ručnu!

Pravi građanski rat izbio je na ulicama francuskih gradova nakon drugog kruga parlamentarnih izbora, i to malo više od dve nedelje pred početak Olimpijskih igara u Parizu. Građani, nezadovoljni jer je najviše mesta u skupštini dobila levičarska koalicija Novi narodni front, razbijali su i palili sve na šta su naišli i sukobili se sa policijom.

08.07.2024

22:22

Procurili detalji dila! Orban dobio Sijevu podršku za Ukrajinu! Brisel poludeo, mađarski premijer nema dozvolu EU da ugovara mir!
Šta reži

Procurili detalji dila! Orban dobio Sijevu podršku za Ukrajinu! Brisel poludeo, mađarski premijer nema dozvolu EU da ugovara mir!

Mađarski premijer Viktor Orban dobio je juče podršku kineskog predsednika Si Đinpinga u naporima koje čini da okonča rat u Ukrajini. Orban je, nakon Kijeva i Moskve, juče otputovao u Peking, gde je sa Sijem zaključio da sukob u Ukrajini mora što pre biti završen, te da treba hitno uspostaviti prekid vatre i započeti pregovore između zaraćenih strana.

08.07.2024

22:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija