• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. JEVTIĆ

21.04.2023

07:15

INFORMER U BATAJNICI, SRPSKA VOJSKA NIKAD MOĆNIJA! Sve spremno za vojnu vežbu "GRANIT 2023" na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" (FOTO)

Informer

Društvo

INFORMER U BATAJNICI, SRPSKA VOJSKA NIKAD MOĆNIJA! Sve spremno za vojnu vežbu "GRANIT 2023" na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" (FOTO)

Podeli vest

Na sutrašnjim manevrima učestvovaće više od 5.000 vojnika, 2.300 oklopnih vozila, tenkova i PVO sistema i 60 aviona, helikoptera i bespilotnih letelica.

Podrhtavaće i zemlja i nebo sutra na vojnom aerodromu 'Pukovnik-pilot Milenko Pavlović' u Batajnici! Tamo će biti održana do sada najveća i najmasovnija vojna vežba srpske vojske, pod nazivom 'Granit 2023'!

Najsavremenija vojska

Mislim da je svima jasno koliko je Vojska Srbije napredovala, koliko je snažnija, opremljenija, osposobljenija, ornija i motivisanija nego što je bila godinama iza nas
Miloš Vučević, ministar odbrane


Više od 5.000 vojnika opremljenih najmodernijim naoružanjem prodefilovaće aerodromom, a pistu će 'okupirati' čak 2.300 oklopnih borbenih vozila, tenkova i protivvazdušnih raketnih sistema. Nebom će leteti više od 60 aviona, helikoptera i bespilotnih letelica. Ovako će izgledati vojni spektakl u Batajnici, a ekipa Informera je na generalnoj probi imala priliku da se uveri u nikad veću snagu i moć srpske vojske.

Foto: Informer

Prizor sa aerodroma u Batajnici

Bićemo još snažniji

Građani će imati priliku da vide letačke sposobnosti i akrobacije čitave eskadrile modernizovanih 'migova 29', uz pratnju aviona 'orao' i 'super galeb' i podršku čuvenih helikoptera Mi-35 (na Zapadu poznate kao 'đavolje kočije) i Mi-17. Leteće i najsavremenije bespilotne letelice, kineski CH-95 i domaći 'pegaz'. Zvezda smotre biće i moćni kineski PVO sistem FK-3, kao i ruski 'pancir', ali i protivavionski raketni sistem domaće proizvodnje 'pasars'. Biće prikazane i haubice 'nora', tenkovi, borbena vozila 'miloš' i 'lazar', kao i na desetine drugih artiljerijskih oružja... Odlučnim korakom marširaće i više od 5.000 srpskih vojnika, opremljeni najmodernijim oružjem.

Ministar odbrane Miloš Vučević, koji je prisustvovao generalnoj probi, kaže da je jako zadovoljan time koliko je naša vojska napredovala.

- Svima je danas jasno čak kad i letimično pogledaju, a kamoli detaljno, koliko je Vojska Srbije snažnija i opremljenija, koliko su vojnici osposobljeniji, orniji i motivisaniji nego u prethodnim godinama. Zaista sam ponosan! Pozivam sve građane da dođu na aerodrom u Batajnici i uživaju - kaže Vučević.

Foto: Informer

Ministar Vučević na aerodromu u Batajnici

Gordan Pavlović, brigadni general i načelnik Štaba komande ratnog vazduhoplovstva, najavljuje da će kapije aerodroma biti otvorene za sve građane.

- Biće prilike da ljudi vide vazduhoplovne mogućnosti aviona 'lasta', 'gazela', 'G-4', 'migova'... U 11 časova počinje glavni program, kada će se javnost uveriti u osposobljenost pilota za sve zadatke u vazduhu... - najavljuje general Pavlović.

Pogledajte galeriju:

Najjači na Balkanu

Pukovnik Aleksandar Kari, načelnik Sektora za klasično naoružanje Vojnotehničkog instituta, nema dileme da srpska vojska poseduje najsavremeniju vojnu opremu u regionu.

- Građani će u subotu imati prilike da vide više od 2.300 komada naoružanja, novo borbeno oklopno vozilo pešadije, haubicu koja ima domet više od 40 kilometara, oklopni transporter MRAP, savremeni protivavionski sistem bliskog dometa 'pasars'... Prikazaćemo i besposadno robotizovano vozilo 'mali miloš', kao i novi modernizovani tenk M-84, koji je već uveden u operativnu upotrebu - kaže Kari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
majstor

pre 1 godinu

Tako i treba da se naziva kao u naslovu SRBSKA VOJSKA a ne vojska Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija