• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

28.04.2023

11:14

Investicije kompanije HEINEKEN u pivari u Novom Sadu kao simbol dugoročnog održivog poslovanja u Srbiji

HEINEKEN Srbija /Goran Srdanov

Društvo

Investicije kompanije HEINEKEN u pivari u Novom Sadu kao simbol dugoročnog održivog poslovanja u Srbiji

Podeli vest

Kompanija HEINEKEN Srbija predstavila je u svojoj pivari u Novom Sadu kapitalnu investiciju vrednu 16 miliona evra. Jedno od najvećih dosadašnjih ulaganja kompanije u Vojvodini obuhvata dodatnu liniju za limenke i tehnički unapređenu liniju za staklenu ambalažu. Ovim je postignuta značajno veća operativna i logistička efikasnost i povećana proizvodnja za gotovo 50 odsto. Istovremeno, smanjena je emisija CO2 u distribuciji za više od 1.000 tona godišnje (što je smanjenje od 20 odsto) i dostignuto do 100 odsto iskorišćenost ukupnih proizvodnih kapaciteta.

Predstavljanju investicije prisustvovali su i Joost Reintjes, ambasador kraljevine Holandije u Srbiji, Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine i  Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada.

Generalna direktorka HEINEKEN Srbija, Neda Đokić, istakla je ovom prilikom da su investicije u pivari u Novom Sadu simbol dugoročnog održivog poslovanja kompanije u Srbiji.

“Kompanija HEINEKEN Srbija do sada je u Srbiji uložila više od 220 miliona evra, a samo u poslednje dve godine, kapitalne investicije uložene u pivaru u Novom Sadu iznosile su 16 miliona evra. Kao jedna od tehnološki najnaprednijih u regionu, pivara ima izuzetan značaj za našu kompaniju i razvoj kompanijskog portfolija, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom planu. Doprinoseći razvoju lokalne privrede, svojim društveno odgovornim poslovanjem, želimo da ostanemo pouzdan partner prosperiteta ovog dela naše zemlje, ali i cele Srbije.“, istakla je Neda Đokić, generalna direktorka kompanije HEINEKEN Srbija.

Ambasador kraljevine Holandije u našoj zemlji, Joost Reintjes, osvrnuo se na međusobnu saradnju Srbije i Holandije i istakao značaj holandskih investicija.

“HEINEKEN, naravno, predstavlja jedan od najpoznatijih holandskih brendova i imena u svetu. Pored toga što je renomirana pivara, poznat je i kao odgovorna i moderna kompanija koja konstantno ulaže u svoje ljude, kulturu i lokalne zajednice u kojima posluje i na koje se oslanja. Naša zajednica holandskih kompanija ovde stalno raste. Bilateralna trgovina između Holandije i Srbije premašila je milijardu evra, a Holandija i dalje predstavlja jedan od najznačajnijih izvora FDI investicija ovde. Ponosan sam što vidim da su kompanije poput HEINEKEN-a postale primer dobrih praksi u oblasti investicija“, rekao je Joost Reintjes, ambasador kraljevine Holandije.

Pored stalnih ulaganja u proizvodne i logističke kapacitete, direktne komercijalne investicije HEINEKEN Srbija kompanije u Vojvodini iznose milion evra godišnje uz podršku HoReCa sektoru i svim najvažnijim lokalnim muzičkim i drugim festivalima. Čak 84 odsto sirovina koje se koriste u proizvodnji piva dolazi iz Vojvodine, a vrednost kupovine od lokalnih dobavljača iznosi visokih 11 miliona evra na godišnjem nivou. 

“Činjenica da je HEINEKEN u pivaru u Novom Sadu u protekle dve godine investirao 16 miliona evra znači da imaju poverenja u svoj lokalni tim i u zaposlene. U martu ove godine na nivou Vojvodine dostigli smo rekordno nizak broj nezaposlenih. U ovom trenutku imamo nešto više od 87.000 nezaposlenih, a u martu 2016. godine bilo ih je 165.000, što znači da smo zajedničkim radom, pre svega odgovornim ponašanjem kompanija, preduzeća, preduzetnika, ali i radom Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava, uspeli da prepolovimo nezaposlenost u Vojvodini za proteklih sedam godina. Veoma je važno da se sirovine kupuju na tržištu Vojvodine. U razgovoru sa rukovodstvom kompanije analizirano je pitanje rasta njihovih cena i zaključeno da treba dodatnim finansijskim podsticajima pomoći proizvođače sirovina. Tako želimo da obezbedimo sigurnost proizvođačima sirovina, ali i pivarama da mogu da kupuju na našem tržištu i da taj lanac u budućnosti bude neprekinut“, naveo je predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović.

Doprinos razvoju lokalne privrede i Vojvodine, krucijalne poljoprivredne oblasti u zemlji i regionu, kao i nastavak dugogodišnje uspešne saradnje sa Gradom Novim Sadom neodvojiv su deo dosadašnjeg, ali i budućeg poslovanja i ulaganja kompanije.

“Kompanija HEINEKEN Srbija predstavlja jedan od dokaza da je Novi Sad odlično privredno okruženje i da privlači svetske investitore. Osim što me raduje njihovo uspešno poslovanje, koje se itekako reflektuje na ekonomske parametre i pokazatelje u našoj lokalnoj samoupravi, još me više raduje kada znam da poštuju mesto u kojem posluju, kroz izraženu društvenu odgovornost. Čelni ljudi kompanije su nam danas tokom sastanka izneli podatke o do sada realizovanim investicijama, kao i planove za budućnost koji su usmereni na razvoj i obiluju inovativnim idejama. Kako sam uvideo tokom obilaska postrojenja, kompanija je veoma posvećena uštedi prirodnih resursa i smanjenju potrošnje energije, a jednako su posvećeni brizi o zaposlenima. Želim im srećan nastavak rada i još mnogo investicija i da se u budućnosti uvek srećemo ovako lepim povodom“, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

U svemu što radi HEINEKEN Srbija posvećena je poslovanju na održiv način i stvaranju dodatne vrednosti za zajednicu i svoje zaposlene.  Uz sisteme za prečišćavanje otpadnih voda i skoro u potpunosti eliminisanje odlaganja otpada na deponije, kompanija je, u poslednjih 15 godina u svim proizvodnim procesima smanjila emisije ugljen dioksida za 75 odsto, a upotrebu vode po hektolitru proizvedenog piva za više od 70 odsto.

Kompanija HEINEKEN Srbija nastaviće sa ulaganjem u razvoj i širenje poslovanja, ali i da doprinosi lokalnoj zajednici i društvu u celini.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija