• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.05.2023

08:57

POZOVITE AKO VAM JE POTREBAN RAZGOVOR! Hitna pomoć: Svi telefoni su otvoreni za savete, mogu da se jave i deca bez predstavljanja

RINA

Društvo

POZOVITE AKO VAM JE POTREBAN RAZGOVOR! Hitna pomoć: Svi telefoni su otvoreni za savete, mogu da se jave i deca bez predstavljanja

Podeli vest

Beogradska služba Hitne pomoći pozvala je danas građane, ali i decu, da se jave njihovoj službi za savete ukoliko im je potrebno da porazgovaraju, kojoj ne moraju da se predstave ako ne žele.

- Naši telefoni su otvoreni i pozivamo sve da se jave, pozivamo i decu da ako žele i bez predstavljanja da porazgovaraju. Imamo i telefon za savete to je 361-5008 i telefon 194 - rekla je doktorka Danijela Jevtić za Radio-televiziju Srbije.

Doktorka je navela da je sada, nakon dva masovna zločina koja su se dogodila u Srbiji, najvažnije da se preveniraju nove stvari, jer "agresivnost prema sebi ili prema drugome je sistem spojenih sudova i to se preliva".

Navela je da su često izveštavali o masovnim maloletničkim pijanstvima, upotrebi psihoaktivnih supstanci, agresivna ponašanja maloletnika i zamolila roditelje, bliske prijatelje i nastavnike da reaguju ako primete bilo šta.

Trinaestogodišnji učenik Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio je u sredu osam učenika i radnika obezbeđenja te škole, a povredio još šest đaka i nastavnicu. U selima kod Mladenovca, 21-godišnji mladić je ubio osam osoba i povredio 14.

Brojevi telefona

Podsetimo, KBC "Dr Dragiša Mišović-Dedinje" takođe je saopštio da će, u cilju podrške porodicama stradalih u masakru, biti dostupni psihijatri i psiholozi za razgovor u periodu od 8-20 časova.

Broj telefona na koji mogu da se jave sestri koja će ih sa njima povezati je 011/363-07-82.

Takođe, institut za mentalno zdravlje u Beogradu saopštio je sinoć da je, u cilju podrške porodicama stradalih u masakru, nastavnicima i učenicima, kojima je potrebna psihološka pomoć i podrška, otvorio dve telefonske linije:

063/868-17-57

063/868-22-17

Stručnu podršku će pružati tim psihologa i psihijatara iz Instituta za mentalno zdravlje. I na Klinici za psihijatriju UKCS formiran je tim stručnjaka koji će biti dostupan za podršku svima kojima je potrebna.

Telefoni koji su dostupni na Klinici za psihijatriju za telefonsku podršku su:

066/830-08-54

kao i za zakazivanje:

011/366-21-24

063/310-723




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomić Bane

pre 11 meseci

Počnite i vi malo da pozivate, jer ima takvih, prelistajte dnevne novine. Treba pozivati i budaletine...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija