• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: infomer.rs

10.05.2023

15:15

"VASPITAČICA NAS JE POZVALA I KAZALA DA SE NAŠ SIN SAPLEO!" Otac otkriva detalje incidenta u vrtiću u Vladičinom Hanu

printscreen

Društvo

"VASPITAČICA NAS JE POZVALA I KAZALA DA SE NAŠ SIN SAPLEO!" Otac otkriva detalje incidenta u vrtiću u Vladičinom Hanu

Podeli vest

Dečak od šest godina lakše je povređen u vrtiću "Čarolija" u Vladičinom Hanu, u kojem je krajem prošle godine preminulo dete koje je progutalo žir sa novogodišnje dekoracije.

Prema navodima iz OJT u Vladičinom Hanu, slučaj se dogodio u utorak pre podne u vrtiću Čarolija, kada je dete tokom igre potrčalo za loptom, a potom udarilo u tvrdi predmet.

Dete je razbilo glavu, a slučaj je prijavljen nadležnim službama.

Tužilaštvo je naložilo da se uzmu izjave. Takođe, događaj je prijavljen i prosvetnoj inspekciji. Dečak je zadobio lakše telesne povrede, a ostale okolnosti događaja utvrđujemo - kaže Dragan Nikolić, OJT.

Dečakov otac Goran Nešić za Informer kaže da su iz vrtića u utorak pozvali njegovu suprugi i kazali joj da joj je sin povređen u igri.

Foto: S.T.

Tekst potpisa

-Iz vrtića su kazali da se dete saplelo dok se igralo sa drugom. Tada je udario glavom o sto i ima ogrebotinu na glavi. Žena ga je odvela kod lekara i on je sada dobro- navodi Nešić.

Kako objašnjava i šestogodišnji sin mu je potvrdio vaspitačicine reči. Naš sagovornik navodi da je svestan da je vrtić "Čarolija" pod lupom javnosti zbog smrtnog slučaja, kada je dečak koji ga je pohađao progutao žir, a potom preminuo, ali da on nema zamerke na rad vaspitača u ovoj predškolskoj ustanovi.

-Budući da je moj sin lakše povređen, sutra ću ga poslati u vrtić. Nema razloga da to ne učinim. Sve je pod kontrolom - kazao nam je dečakov otac.

Podsetimo, nakon nezapamćene nesreće u istom objektu krajem prošle godine, samo je suspendovana jedna vaspitačica. Zbog krivičnog dela "napuštanje nemoćnog lica", i u toku je postupak protiv nje pred OJT.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vaspitačica Sneža

pre 1 godinu

To su deca i to je normalno da se može desiti s vremena na vreme kroz igru i fizičku aktivnost ! Vaspitači nisu čarobnjaci i malo ih je na broj dece ! Jedini način da se ovo nedešava je da se pojača broj vaspitača i da bude 1:8 a ne 1: 17 ili da ih tapaciramo u jastuke i puckavu foliju ! Svugde pametujete i uvodite Euro standarde a na ovom polju smo u 19-tom veku , poboljšajte uslove a i zapitajte se dali je u redu da vaspitač sa fakultetskim obrazovanjem i masterom na ovako rizičnom i stresnom poslu ima 68000 platu ! U pekarama i kafićima je veća plata sa srednjom stručnom spremom !

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija