• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir.rs

20.05.2023

12:35

OGLASILA SE DIREKTORKA RIBNIKARA Evo šta je poručila roditeljima VII/2 koji traže NJENU SUSPENZIJU

privatna arhiva

Društvo

OGLASILA SE DIREKTORKA RIBNIKARA Evo šta je poručila roditeljima VII/2 koji traže NJENU SUSPENZIJU

Podeli vest

Snežana Knežević, direktorka Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u kojoj je 3. maja trinaestogodišnji učenik ubio devetoro učenika i čuvara, kratko je za prokomentarisala zahteve roditelja dece VII/2 upućene Ministarstvu prosvete.

Roditelji su između ostalog zatražili i hitnu suspenziju direktorke Knežević, kao i psihologa i školskog pedagoga.

Direktorka Knežević u ovom trenutku nije želela detaljno da razgovara o svim zahtevima roditelja VII/2 iz sledećeg razloga:

- Kada dobijem njihov zvanični zahtev tada mogu da komentarišem i da odgovorim, a sada ne mogu ništa da kažem jer još uvek nisam dobila ništa zvanično. Pretpostavljam da ću i ja dobiti taj dopis - kratko je kazala Kneževićeva za Kurir.

Podsetimo, roditelji đaka VII/2 odeljenja OŠ "Vladislav Ribnikar" koja su preživela masakr, uputili su dopis Ministrastvu prosvete u kojem, između ostalog, zahtevaju hitnu suspenziju direktorke ove škole.

Foto: privatna arhiva

Oni su u dopisu naveli da zahtevaju "hitnu i bez daljeg odlaganja suspenziju direktorke OŠ 'Vladislav Ribnikar' Snežane Knežević do okončanja istrage i utvrđivanje njene lične odgovornosti za nastali tragični događaj i kasnije postupanje prema učenicima i roditeljima VII/2 odeljenja".

Takođe, zahtevaju i hitnu suspenziju školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić, i to do okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj.

Među razloge za nezadovoljstvo radom direktorke roditelji su naveli:

- gotovo konstantno izbegavanje da se roditelji VII/2 odeljenja neposredno blagovremeno i tačno informišu šta škola i nadležni organi preduzimaju po ovim i drugim pitanjima već se te informacije dobijaju iz medija":
- Izbegavanje pisane komunikacije sa roditeljima od strane direktorke škole iako su roditelji postavljali pisanim putem - elektronskom poštom određjena pitanja i predloge;
- Nepostojanje jasnog plana i programa rada sa učenicima i roditeljima, bar u vremenskom periodu od narednih dva do tri dana, ali zašto ne i na nedeljnom nivou.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ema

pre 11 meseci

Nisu mi jasne neke stvari. Zna se ko je krivac i ovde i u slučaju Milice Kon. Zna se da zakonski su školama i predavačima vezane ruke, tj. ne mogu ništa da urade. Mogu da osnivaju neke timove koji praktično ne mogu mnogo da urade (pre izvesnog vremena deca koja profesorki izmakoše stolicu dobiše ukor) i svi to znaju. Zašto se uporno u svim slučajevima traži odgovornost škole kada je škola samo mesto događaja. Sa postojećom regulativom i dalje će biti nemoćni da praktično preduzimaju bilo šta. Zakoni moraju da se menjaju, a ne personal.

Ljubiša

pre 11 meseci

Roditelji, sad su vam svi drugi krivi, samo vi niste. Je l' ja treba da vam vaspitavam decu? Može, ali onda treba i da ih pravim.

Zgrožen

pre 10 meseci

Moram reći da sam frapiran nebuloznim zahtevom da se smeni direktorka, psiholog i pedagog. Roditelji, malo vam je što je monstrum uništio vaše živote, ovakvim zahtevima vi očigledno želite da uništite i živote tih vrednih žena ali i njihove porodice. Šta su vam one krive u celoj tragediji? Čime su one doprinele tragediji i da li vi uopšte shvatate moguće posledice vaših zahteva? Da ne očekujete možda da su nesrećne žene VIDOVITE pa su znale šta se sprema a ćutale? Sram da vas bude, pomislite na to da su i te žene majke i da i one imaju decu koju bi vi da unesrećite svojim POLITIČKIM spletkarenjem. SRAM VAS BILO

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija