• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

24.05.2023

19:08

OTVORILI SMO VRATA ZA DECU IZ "RIBNIKARA" Ovde će se osećati lepo i sigurno

Predrag Milosavljević

Društvo

OTVORILI SMO VRATA ZA DECU IZ "RIBNIKARA" Ovde će se osećati lepo i sigurno

Podeli vest

Urednica u Dečjem kulturnom centru Ivana Tabori Obradović rekla je da ta institucija otvara vrata deci iz škole "Vladislav Ribnikar", kao i da mogu da ponude četiri učionice.

Urednica Dečijeg kulturnog centra Ivana Tabori Obradović navela je da su kao profesionalci koji se bave decom budno pratili situaciju u OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Mi smo, pre svega, iz izjava roditelja čuli da oni pominju Dečji kulturni centar Beograd kao mesto koje je deci blisko, koje je teritorijalno blizu i u kojem se oni osećaju lepo i sigurno - navela je Tabori Obradovićeva i dodala:

- Osetili smo potrebu i moralnu obavezu da se oglasimo i naš direktor Dragan Marić je uz saglasnost Sekretarijata za kulturu Grada Beograda uputio dopis školi da smo mi otvorili vrata uz napomenu da naši kapaciteti nisu verovatno dovoljni za celu školu. 

Foto: printskrin/rts

Ivana Tabori Obradović

Kako Tabori Obradović navodi učenicima škole, u kojoj se dogodio masakr, ponuđeni su kapaciteti koji su bili dostupni. 

- Mi smo otvorili četiri, odnosno imamo četiri učionice na raspolaganju. Popodne mi imamo stalne aktivnosti. Danas imamo već jedno odeljenje kod nas, povezujemo se sada sa nastavnikom i mi ćemo ono što bi oni inače planirali da rade, dopuniti našim programima - navodi Tabori Obradović.

Ističe da ukoliko se sa tim saglase nastavnici, kao i deca i roditelji, poručuje da su im na raspolaganju u onim kapacitetima koje poseduju.

- Da smo tu, da čujemo i da prosto želimo da koliko možemo, iako to sigurno sada nije dovoljno, deci pružimo ponovo neki osećaj sigurnosti i brige - naglašava Tabori Obradović.

Urednica Ivana navodi da je za neku decu važno da promene okruženja škole.

- Ovo je okruženje za koje ih vezuju uglavnom vrlo pozitivne emocije,to je škola koja je u našem kraju, mi inače sarađujemo sa njima, a ono što je do nas, evo danas je već urednica likovnih programa razgovarala o tome da može da ih sprovede kroz izložbu koju trenutno imamo, da možemo da napravimo razgovor o tome - dodala je Tabori Obradovićeva.

Foto: ATAIMAGES

Navodi da već u petak imaju koncert u DKC-u, ali da ne treba nametati bilo kakav sadržaj.

- Važno je da taj sadržaj bude promišljen, da to bude nešto što je odmereno, da to bude u dogovoru sa nastavnikom koji najbolje poznaje tu decu, jer i tu treba da budemo obazrivi - ističe Tabori Obradović i dodaje:

- Mislim da je najvažnije pre svega da znaju da su ova vrata otvorena, da imaju jedno mesto koje za sada sigurno nije dovoljno, ali evo mi smo dali inicijativu, pokazali dobru volju i nadamo se da ćemo imati neke primere koji će naslediti.

Ukazuje da nisu jedini i da su mnoga dečja pozorišta već ponudila programe.

- Kod nas je već igrala jedna predstava za decu iz "Ribnikara", tako da to je samo gest neke dobre volje i neke moralne obaveze - zaključuje Tabori Obradovićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija