• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rts.rs

24.05.2023

19:31

"PONUĐENO NAM JE SVE ŠTO MOŽE BITI PRILAGOĐENO DECI!" Oglasio se predsednik Saveta roditelja "Ribnikara"

printscreen

Društvo

"PONUĐENO NAM JE SVE ŠTO MOŽE BITI PRILAGOĐENO DECI!" Oglasio se predsednik Saveta roditelja "Ribnikara"

Podeli vest

Predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević kaže da još uvek postoji grupa dece koja nisu spremna da dolaze u školu na Vračaru i da bi uskoro trebalo da bude poznato da li su roditelji zadovoljni ponudom Vlade Srbije i Grada Beograda i koje od ponuđenih lokacija im odgovaraju. Ističe da nije važna samo lokacija, već da treba osmisliti plan i program rada sa decom koja nisu u školi.

Manje od mesec dana pre kraja školske godine, a tri nedelje nakon pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Vlada Srbije i Grad Beograd ponudili su roditeljima i učenicima deset lokacija na kojima oni kojima je teško da se vrate na nastavu u tu školu, mogu da završe školsku godinu.

Predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević kaže  da još uvek postoji grupa dece koja nisu spremna da dolaze u školu na Vračaru, zbog čega su se roditelji obratili Vladi sa željom da se taj problem reši.

- U ovom trenutku, kao predsednik Saveta roditelja, informisao sam sve članove Saveta roditelja o predlozima. Predstavnici svakog odeljenja u kojem postoje deca koja ne dolaze kontaktiraju roditelje i trebalo bi da uskoro imamo neku informaciju o tome da li smo zadovoljni i koja od ponuđenih rešenja nam odgovaraju - ističe Đorđević.

Naglašava da je dodatni zadatak za Vladu da se osmisle programi jer veliki broj dece dolazi u školu.

- Sa njima rade nastavnici i oni ne mogu istovremeno da budu na dva mesta. To je sada jedan kompleksan zadatak. Nije samo lokacija, treba osmisliti plan i program rada sa tom decom - kaže Đorđević.

Foto: Informer

Igor Đorđević

Ističe da je rano o tome govoriti, ali da je uveren da je neka od ponuđenih lokacija prihvatljiva roditeljima i deci.

- Ponuđeno nam je manje-više sve ono što grad ima, a što može biti prilagođeno deci - ističe Đorđević i navodi da je tri četvrtine dece već u školi.

Na pitanje da li je Ministarstvo ponudilo rešenje kako će se osmaci iz "Ribnikara" upisati u srednju školu, Đorđević kaže da je to dodatni problem koji roditelji imaju, ali da Ministarstvo radi na tome i da su roditelji učenika osmog razreda kontaktirani.

- Konačno rešenje nije pronađeno, ali čini mi se da se ide u dobrom pravcu - ističe Đorđević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija