• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: informer

28.05.2023

15:07

SVAKO DETE OBAVEŠTENO GDE ĆE IĆI NA NASTAVU! Roditelji dece koja ne idu u "Ribnikar" dobili raspored

Privatna arhiva

Društvo

SVAKO DETE OBAVEŠTENO GDE ĆE IĆI NA NASTAVU! Roditelji dece koja ne idu u "Ribnikar" dobili raspored

Podeli vest

Roditelji đaka iz OŠ “Vladislav Ribnikar” koji ne idu u školu otkako je Kosta K. ubio osmoro đaka i čuvara, dobili su tokom vikenda raspored gde će njihova deca boraviti tokom naredne sedmice.

Po tom planu, đaci će, umesto u školu, ići u ustanove kulture u Beogradu koje je Vlada Srbije ponudila. Tčno se zna gde će koje odljenje ići.

Podsećamo Kosta K.  je 3. maja ubio devet svojih drugara i čuvara škole, a ranio još pet učenika i nastavnicu istorije. Nakon sedam dana, đaci su se vratili u ovu osmoletku, ali bez nastave.

Među roditeljima nema saglasnosti na koji način treba da se okonča ova školska godina, deo njih je tražio od nadležnih da nađu drugi objekat jer su deca u OŠ "Vladislav Ribnikar" pretrpela traumu, a ni stručnjaci nisu saglasni treba li učenike uopšte vratiti u školu.

Nedelju dana posle nezapamćene tragedije, Vlada Srbije osnovala Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja.

Foto: Informer

OŠ Vladislav Ribnikar

Zadatak će mu biti da obezbedi organizovanje mobilnih timova za vršnjačko nasilje kroz protokole između centara za socijalni rad i drugih službi, kao što su obrazovne i zdravstvene ustanove i policija, koje će hitno da reaguju kada se dogodi ovakva vrsta nasilja, saopšteno je iz vlade.

Savetom će, kako se navodi, rukovoditi predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, dok će zamenik predsednika Saveta biti ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

U Savetu su i ministri unutrašnjih poslova, pravde, zdravlja, informisanja i telekomunikacija, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zatim za državnu upravu i lokalnu samoupravu, za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, ministar turizma i omladine, predstavnik Ministarstva prosvete, Unicefa, Udruženja Mame su zakon i Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija