• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

31.05.2023

07:15

SRBIJO, POMOZI ŽRTVI IZ MLADENOVCA: Posle tragedije u Duboni, porodici Jovanović je potrebna NAŠA POMOĆ!

Printscreen

Društvo

SRBIJO, POMOZI ŽRTVI IZ MLADENOVCA: Posle tragedije u Duboni, porodici Jovanović je potrebna NAŠA POMOĆ!

Podeli vest

Jovica Jovanović (51) ostao nepokretan posle masakra, ne može da izdržava porodicu.

Moj Jovica je stradao ni kriv ni dužan! Radio je ogradu kod nekih ljudi, kada je ubica bez ikakvog razloga prišao mu i izrešetao ga! Upropastio nam je svima život. Moj muž je jedva izvukao živu glavu. Povređena mu je kičma, razorena kičmena masa, odstranjen mu je deo pluća... Imao je četiri operacije, a lekari kažu da će posledice biti teške. Možda više nikada neće moći da hoda. On je radio privatno, za dnevnicu, pa smo sada ostali samo sa mojom platom od 42.000 dinara. Ne znam kako ćemo ovo izdržati. Ja moram o njemu da brinem i da ga negujem!

Borba za život

Ovako u ispovesti za Informer priča Slađana Jovanović, žena čijeg je muža u krvavom piru, bez ikakvog razloga, ranio Uroš B. (21) u Mladenovcu, 4. maja.

- Preko noći nam se život promenio! Taj dečko nas je sve zavio u crno, a niko od nas mu ništa nije uradio. Tu porodicu znamo iz viđenja, ako smo se sreli nekoliko puta. Nikada se nismo družili, nikada se nismo zamerili. Ne znam što je to uradio i svi se i dan-danas pitamo šta ga je nateralo da upuca tolike ljude... Moj Jovica, ne znam kako je živu glavu izvukao. On je ranjen dok je nameštao ljudima ogradu, pošto radi kao majstor. Iako je bilo veče, popalili su reflektore i nastavili da rade. Niko ni slutio nije da će se jedno veče pretvoriti u agoniju - započinje svoju priču Slađana i nastavlja:

- Moj muž se seća svega. Uroša niko nije ni video, niti primetio da naoružan ide ka njima. Samo su se čuli pucnji. Jovica je mislio da je udarila struja, jer je, pored zvuka, osetio trnjenje tela. A onda je dobio još nekoliko metaka i pao. Kada je sve ranio, dečko je pobegao. Iako je bio povređen, uspeo je da me pozove i kaže: "Ženo, sve nas pobi!" Bilo je negde oko 23 sata. Nisam znala ni gde ću, ni kako ću. Dok sam našla prevoz, njega su iz Mladenovca već hitno prevezli u Urgentni centar u Beogradu. Tamo je već izgubio svest, morali su da ga reanimiraju i hitno operišu.

Foto: Informer

Prema njenim rečima, povrede koje je zadobio u tom masakru teško da bi ko preživeo.

- Tri nedelje je bio na odeljenju ortopedije, a narednih dana premeštaju ga u Selters banju, na dalju rehabilitaciju. Imao je četiri operacije - kuka, noge, kičme i pluća. Kičma mu je najviše stradala i lekari nisu optimisti kada su prognoze u pitanju. Ali mi se nadamo i verujemo da će stati na svoje noge - napominje naša sagovornica i ističe:

- Ne znamo kako ćemo sve ovo izdržati! Živeli smo od njegovih dnevnica i moje plate. Sada imamo samo moja primanja, a sin nam je još mali, ima 15 godina i tek ga školujemo. Ako se Jovica ne oporavi, ja moram da napustim posao spremačice i da ga negujem. A kako ćemo živeti, ne znam. Borićemo se, a valjda će nam neko i pomoći. Baš je teško!

Višestruki ubica

Podsetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro meštana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gde je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara. Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca nakon što je oteo taksistu i pretio mu da ga vozi.

Apel za pomoć

Akciji pomoći porodici Jovanović pridružila se i organizacija "Humana srca", preko koje će se takođe skupljati sredstva

Svi ljudi dobre volje koji žele i mogu da pomognu porodici Jovanović to mogu da učine direktnom uplatom na Slađanin žiro račun: 160-5300102103671-09

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SASLUŠANA DEVOJKA IZ SMEDEREVA KOJU JE OTEO UROŠ BLAŽIĆ POSLE MASAKRA: Ubicu sam slagala da sam trudna, tako sam se spasla
Hronika

SASLUŠANA DEVOJKA IZ SMEDEREVA KOJU JE OTEO UROŠ BLAŽIĆ POSLE MASAKRA: Ubicu sam slagala da sam trudna, tako sam se spasla

Uroš Blažić je 4. maja oko 23 sata, kod naplatne rampe Mali Požarevac, uleteo u taksi u kom sam bila, seo je na zadnje sedište pored mene i rekao taksisti: "Vozi, imam bombu, pobio sam ljude!" Uplašila sam se, pa sam mu rekla da sam trudna, da bi me poštedeo... Tad nisam ni znala šta je uradio malo pre toga u selima kod Mladenovca... Kod Uba sam izašla iz taksija, tamo me je čekao verenik, a Uroš i taksista su produžili. Nisam smela da zovem policiju posle toga...

30.05.2023

21:00

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17