• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

31.05.2023

14:36

PROFESOR KOJI JE UDARIO UČENICU NEĆE ODGOVARATI! Devojčica se ispisala iz škole, za postupak NEMA OSNOVA?!

Facebbok

Društvo

PROFESOR KOJI JE UDARIO UČENICU NEĆE ODGOVARATI! Devojčica se ispisala iz škole, za postupak NEMA OSNOVA?!

Podeli vest

Tim za zaštitu od nasilja, zanemarivanje i diskriminaciju u Gimnaziji “Jovan Skerlić” u Vladičinom Hanu, zaključio je nakon sprovedenog postupka “da nema osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv profesora N.K.”, nakon što je učenica prijavila da ju je udario po temenu.

Ovu informaciju potvrdio je Ivica Marković, direktor škole.

- Sproveden je kompletan postupak, uzete su izjave od učenika i tim je zaključio da nema osnova za pokretanje disciplinskog postupka.

Za sada nemamo povratnu informaciju iz policije i tužilaštva o ovom slučaju - kaže Marković dodajući da se učenica u međuvremenu ispisala iz ovdašnje gimnazije.

Pre nedelju dana došlo je do incidenta na času matematike, kada je profesor N.K., po rečima učenice, udario nju po temenu dok je odgovarala.

Slučaj je potvrdilo i Osnovno javno tužilaštvo.

- Doktorka iz doma zdravlja prijavila je slučaj policiji da se T.T. (17) javila na pregled. Na času matematike, dok je odgovarala profesor N.K. ju je rukom udario po temenu glave - kažu iz OJT. Prema raspoloživim informacijama, devojčica se u DZ žalila na vrtoglavicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 10 meseci

Ja sam 82 godište. Svega je u moje vreme bilo i nekih stvari još gore nego danas. To su bile devedesete, vreme ratova nasilništva, kriminala, gudre u nenormalnim i nekontrolisanim količinama i to pajda. U mojoj školi kad sam ja bio 5. razred a to je 1993/1994 je overio klinac koji je bio 6. ali pošto je ponavlja jednom ili dva puta da keđemo da je bio nešto stariji od mene ali je svakakompo godinama bio osnovac. Radi se Prvoj Osnovnoj školi u Valjevu. Pazite Valjevo, nije Beograd, Novi Sad. Donosile su se i tada bombe, municija ,pištolji u škole. Nešto se otkrivalo, đaci su se kažnjavali, izbacivali iz škole, ali more toga nije i dan danas o tome mogu da svedoče samo tadšnji učenici. O masovnim huliganskim tučama da ne govorim. To vreme je prekretnica i početak teškog zla koje traje i do dan danas. Bilo je i šamara od strane nastavnika tkzv. pljeskavica od 5-10 ćevapa, ali i ozbiljnih batina od strane nastavnika. U Valjevu je poznat slučaj jedniog nastavnika fizičkog iz tehničke škole koji je bezobraznog i nasilnog učenika, težeg delikventa, izazvao na tuču i premlatio ga kao konja. Bilo je žestokih i prostačkih odgovora i vređanja nastavnika, odgurivanja isl. Pušenje trave iza škole, seksualni odnosi po WC, gluvarenje u sitne sati po mračnim školskim dvorištima...Svaka žurka, svaki rođendan nije mogao da prođe bez teških obeznanjivanja. Paralelno sa tim još uvekmje bilo u fazonu da se trenira neki sport, fudbal, košarka, da se ispred zgrade ili negde u kraju pika basket, petoparac...Tačno je da niko nije pobio ovolike učinike ali osim pto je posle svega i to moralo da se dogodi, bili smo jako blizu da se to dogodi. Rekao sam o donošenju bombi i pištolja, a svi pamtimo eksplodiranu bombu u gimanziji u Kragujevcu na času gde je nastavnik uspeo da legne preko bombe i time spasi učenike pogibije. Neki su tada ostali bez vida, neki lakše povređeni ali tu smo za dlaku izbegli masovno stradanje a u pitanju su devedesete, tačnije bi bilo dvehiljadite.jer već od 1991 počinju dvehiljadite...Objektivno to vreme je bilo pakao na zemlji i daleko nebeznednije vreme sa jedne strane i sa druge strane red je sprovodila ulica i to na najbrutalniji mogući način. Novo je što danas ne odlični đaci, nego super učenici, u kojima nema ni m od mangupa, koji nisu ni prošlo pored ulice, delikvencije isl. uzmu prangiju i pobiju svoje drugove i to zbog stvari koje u vreme o kojem govorim nisu nikoga tangirale. Nemojte da se foliramo, neka se svako malo priseti nekih stvari. To guranje pod tepih je opasno. U tom vremenu se pripremao teren za šatro normalizaciju stanja u društvu, demokratiju ne vladine organizacije isl. Umesto da smo pokušali da zlo iskorenjujemo rezultat čuvenih promena je da se to zlo samo u značajnoj meri primirilo ali ono je i dalje tu, manje ga je, ali je podmuklije i time suštinski opasnije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija