• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Objektiv.rs

05.06.2023

19:49

"MATORI NE MOGU DA ŠIRIM..." Poslednja ISPOVEST Dobrice Ćosića - Otkrio šta mu je Đinđić rekao UOČI ATENTATA

Tanjug/Beta

Društvo

"MATORI NE MOGU DA ŠIRIM..." Poslednja ISPOVEST Dobrice Ćosića - Otkrio šta mu je Đinđić rekao UOČI ATENTATA

Podeli vest

Žarko Popović je otkrio i šta je u izjavi Trećem odeljenju beogradske policije ispričao Dobrica Ćosić o tome šta mu je Đinđić rekao veče uoči atentata.

Prema rečima Žarka Popovića nekadašnjeg načelnika Odeljenja za krvne delikte bivšeg premijera Zorana Đinđića nisu ubile strane službe već kako kaže krupni srpski kapital.

Popović je otkrio i šta je u izjavi Trećem odeljenju beogradske policije ispričao Dobrica Ćosić o tome šta mu je Đinđić rekao veče uoči i atentata ali i zbog čega je bivši predsednik Srpske vlade zapretio da će Slobodanu Miloševiću "je*ati majku".

– Đinđić je hteo po Putinovom modelu da sve ljude koji su na nečastan i protivpravan način zaradili novac da ih zamoli da to plasiraju u legalne tokove države i da tako oporavimo Srbiju. I bilo je – doviđenja. Kakva bre CIA. Oni ga doveli na vlast i sad kao hoće da ga ubiju?! On je Dobrici Ćosiću noć uoči atentata rekao – ‘Matori, ne mogu da širim demokratiju po Srbiji, a da prodajem nacionalne interese’. Ćosić je nama u Trećem odeljenju rekao to – rekao je Popović.

Foto: Tanjug

Popović otkriva i šta im je još Ćosić ispričao u vezi Zorana Đinđića.

– Dok je Zoran Đinđić još živeo na Studentskom trgu pozvao njega, Jovicu Stanišića i još jednog čoveka, ne mogu da se setim kako se zvao. Pozvao ih je na večeru. U razgovoru sa Stanišićem i Ćosićem, Zoran je rekao – ‘Ajde da sredimo malo odnose u Srbiji da bi mogli ekonomski da oporavimo zemlju’. Izložio je ideju da Miloševića pošalju u Moskvu i da se tako spreče dalje političke polarizacije. Potom je Đinđić zamolio Ćosića da ode sutra kod Miloševića u vilu Mir da porazgovara sa njim na tu temu. A Jovici je rekao da će on imati zadatak da obezbedi Miloševićev izlazak iz zemlje. Stanišič nije bio više na funkciji ali je naravno imao svoje veze – rekao je Popović u intervjuu.

Ćosić je, kako tvrdi Popović, rekao da ga je Milošević sutradan primio u vili Mirl.

– Ćosić mu je izneo Đinđićev predlog na šta je Milošević rekao – ‘Pozdravi Zorana, zahvali mu se. Razumem njegov stav i sve ali mi ne pada na pamet da bežim iz svoje zemlje jer smatram da ništa loše svojoj zemlji nisam uradio’. Ćosić je to preneo Đinđiću i ovaj je rekao – ‘E sad ću mu je*ati milu majku, neće on više nikoga zajebavati i držati ovaj narod kao taoca’. I desilo se šta se desilo – rekao je Popović.

Podsetimo, Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine na ulazu u zgradu Vlade Srbije. Zbog organizovanja ubistva na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije Milorad Ulemek Legija. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik.

Foto: Tanjug

Politička pozadina ubistva Zorana Đinđića još nije otkrivena.

Što se Miloševića tiče, on je 28. juna 2001- izručen tribunalu u Hagu. Milošević je izručen na Vidovdan. I danas, dve decenije kasnije, oprečna su mišljenja da li su čelni ljudi tadašnjeg DOS-a znali da Milošević odlazi u Hag na tako veliki praznik. Umro je u zatvorskoj ćeliji 11. marta 2006. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srboholik

pre 10 meseci

Sloba nije umro u zatvorskoj nego pritvorskoj ćeliji. Samo osuđenici idu u zatvor. Sloba je nevin! Bio je u pritvoru do smrti i nije osuđen.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija